Νέο Renault Arkana: Με κινητήρες από τον κόσμο της Formula 1!


Το νέο Arkana είναι μία ολοκαίνουργια ιδέα για ένα σπορ-SUV από τη Renault, την πρωτοπόρο της Αυτοκίνησης, συνδυάζοντας την κομψότητα, τη στιβαρότητα και τον δυναμικό χαρακτήρα με τεχνολογίες αιχμής σε συστήματα κίνησης και διασύνδεσης.

  • 4/11/2021

Με το Νέο Arkana, η Renault παρουσιάζει μία νέα γενιά SUV τόσο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητα, με εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία. Διαθέτει μοναδική εμφάνιση, αποτελώντας μια επαναστατική πρόταση στην κατηγορία των SUV. Τα full LED φωτιστικά σώματα διαθέτουν την υπογραφή σχήματος «C» που χαρακτηρίζει όλα τα νέα μοντέλα της Renault και τονίζει το στιλάτο και δυναμικό design του Νέου Arkana. Με απόσταση από το έδαφος στα 200 mm, μυώδες προφίλ, κεκλιμένη γραμμή οροφής και φαρδείς θόλους, το Arkana δείχνει ικανό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε πρόκληση εντός ή εκτός ασφάλτου έχοντας σχεδιαστικά γονίδια από κουπέ.

Στο εξευγενισμένο εσωτερικό του, το νέο Arkana μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους επιβάτες του, προσφέροντας μία hi-tech θέση οδήγησης και εσωτερικό που αντανακλά την υψηλή του ποιότητα προσφέροντας άνεση και κορυφαία ευρυχωρία με μεταξόνιο 2,72 μέτρων. Υψηλή θέση οδήγησης, καμία παραχώρηση στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ με 513 λίτρα, πρωτοποριακό και ξεχωριστό στυλ είναι τα πρώτα διαπιστευτήρια. Το Νέο Renault Arkana εφοδιάζεται με ψηφιακό ταμπλό που περιλαμβάνει μία έγχρωμη οθόνη 4,2’’, 7’’, ή 10,2’’ (ανάλογα την έκδοση), προσφέροντας μία πλήρως εξατομικευμένη, εμπειρία οδήγησης.

Την εικόνα συμπληρώνει η κεντρική οθόνη 7’’ ή 9,3’’, η οποία προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες επιφάνειες θέασης στην κατηγορία. Το σύστημα πολυμέσων EASY LINK βρίσκεται στον πυρήνα ενός δικτυωμένου οικο-συστήματος και επιτρέπει στο Νέο Renault Arkana να είναι απόλυτα δικτυωμένο. Από τον χειρισμό του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως, μέχρι και τις πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, όλα τα συστήματα στοχεύουν στο να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία δικτύωσης, τόσο εντός όσο και εκτός του αυτοκινήτου, μέσω smartphone.

Η τεχνολογία Renault MULTI-SENSE, από την άλλη, δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να εξατομικεύσει την προσωπική του εμπειρία οδήγησης ανάλογα με τη διάθεσή του. Συνδυάζοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ της χαρτογράφησης του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης, του εσωτερικού φωτισμού και τη διαμόρφωση του ψηφιακού πίνακα οργάνων, οι ρυθμίσεις του MULTI-SENSE διατίθενται με τρείς διαφορετικές επιλογές Eco, Sport και MySense, για μια εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία. Η εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του MULTI-SENSE εξασφαλίζεται από το interface του νέου συστήματος πολυμέσων Renault EASY LINK ή από το ειδικό πληκτρολόγιο στην κεντρική οθόνη.

Το Νέο Renault Arkana μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους επιβάτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας μία high-tech θέση οδήγησης και εσωτερικό που αντανακλά την υψηλή του ποιότητα και προσφέρει άνεση και μοναδική ευρυχωρία, ειδικά για σπορ μοντέλο.

Κινητήρες από τον κόσμο της Formula 1!

Το Νέο Renault Arkana ενσωματώνει την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία E-TECH η οποία βασίζεται σε μία τεχνολογική σχεδίαση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες, αξιοποιώντας όλη την τεχνογνωσία της Renault από τους αγώνες της F1. Ο κινητήρας E-TECH Hybrid των 145 ίππων περιλαμβάνει έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 L νέας γενιάς ισχύος 91 ίππων, ενώ συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν 36 kW και έναν 15 kW HSG.

Ένα πρωτοποριακό κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) χωρίς συμπλέκτη συμπληρώνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,2 kWh, ο υβριδικός κινητήρας E-TECH εξασφαλίζει μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται, έως και 80% του χρόνου οδήγησης στην πόλη, 100% ηλεκτροκίνητα, επιτυγχάνοντας έως και 40% μείωση της κατανάλωσης στην πόλη, σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το Νέο Renault Arkana είναι επίσης διαθέσιμο στην έκδοση micro-hybrid, που βασίζεται στον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα turbo αμέσου ψεκασμού 1.3 TCe και σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων, διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 140 και 160 ίππων.

Ασφάλεια αλά Renault!

Το Νέο Renault Arkana εγγυάται ακόμα περισσότερες συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες καθώς εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης για ασφαλέστερη οδήγηση, χωρίς άγχος. Μεταξύ αυτών και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα.

Αυτά τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες – Οδήγηση, Στάθμευση και Ασφάλεια – και όλα μαζί εντάσσονται στην παλέτα συστημάτων Renault EASY DRIVE. Όλα αυτά, μαζί με την προηγμένη δομή του αμαξώματος πέτυχαν την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών που απέσπασε το μοντέλο στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Το Νέο RenaultArkana μετά…τιμής

Ο εκδημοκρατισμός του premium γίνεται πλέον πραγματικότητα με το νέο coupe-SUV της Renault. Με πληρότητα εξοπλισμού, κατασκευαστική αρτιότητα, τιμή από μόλις 25.290 € και την κορυφαία υποστήριξη της Teoren Motors το Νέο Renault Arkana σας κάνει την…τιμή να το αποκτήσετε πιο εύκολα από ποτέ.