Νέο Suzuki S-CROSS: Οι 10 λόγοι που το κάνουν ξεχωριστό


Με επιβλητικό σε σχεδίαση αμάξωμα, χώροι και ανέσεις ενός σύγχρονου οικογενειακού SUV, πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας, υβριδική τεχνολογία και σύστημα τετρακίνησης με 4 επιλογές, το νέο Suzuki S-CROSS είναι μια αξιόπιστη και συμφέρουσα επιλογή.

  • 29/9/2022

Η παράδοση τη Suzuki στην κατηγορία των SUV μετουσιώνεται στο νέο S-CROSS που αποτελεί έναν σύγχρονο εκφραστή όλης της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της ιαπωνικής εταιρείας, που εμπλουτίζεται τεχνολογικά στους τομείς της ασφάλειας, της άνεσης, της οικονομίας και της φιλικότητας στο περιβάλλον με την ενσωμάτωση υβριδικού συστήματος κίνησης.

Το νέο S-CROSS σε μια εποχή που τα οικογενειακά SUV έχουν γίνει… απλησίαστο όνειρο, προσφέρει ό,τι ακριβώς επιζητά ο υποψήφιος αγοραστής, καθώς διαθέτει χώρους για τις ανάγκες μιας τυπικής οικογένειας, πλούσιο εξοπλισμό από την βασική έκδοση που περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 17", LED προβολείς και το σύστημα ασφαλείας Suzuki Safety Support. Επιπρόσθετα, η υβριδική τεχνολογία εξασφαλίζει επιδόσεις και οικονομία στις μετακινήσεις, ενώ η αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP SELECT αποτελεί ένα «ατού» σε ό,τι αφορά τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Επιβλητικό, άνετο και πλούσια εξοπλισμένο

Το νέο S-CROSS δεν περνά απαρατήρητο χάρη στο εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα, που χαρακτηρίζεται από την ευμεγέθη επιβλητική μάσκα στο εμπρός μέρος και τους προβολείς LED που ενώνονται μεταξύ τους με μία χρωμιωμένη λωρίδα. Ο δυναμικός SUV χαρακτήρας του S-CROSS συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με τις ασημί λεπτομέρειες και τα επιμήκη πίσω φώτα LED. Σε όλη την περίμετρο του αμαξώματος υπάρχουν μαύρες πλαστικές επενδύσεις με πρακτικό σκοπό την προστασία του αυτοκινήτου κατά την κίνηση εκτός δρόμου, αλλά και βέβαια οπτικό, ενισχύοντας την SUV εικόνα του μοντέλου, η οποία και τονίζεται από τις ασημί ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Το αμάξωμά του είναι ευμέγεθες μια και το μήκος του φθάνει τα 4.300 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.785 χλστ., το ύψος τα  1.585 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.600 χιλιοστά. Πρόκειται για ικανές διαστάσεις να διαμορφώσουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό για τις ανάγκες μια οικογένειας κάτι που πιστοποιεί και η ύπαρξη χώρου αποσκευών στα 430 λίτρα, ο οποίος υπερδιπλασιάζεται με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος.

Το εσωτερικό, παράλληλα, είναι αψεγάδιαστο κατασκευαστικά με ποιοτικά υλικά και φινίρισμα, με την ψηφιακή οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει ελληνικό μενού, Apple CarPlay και Android Auto να ενισχύουν τον μοντέρνο του χαρακτήρα.

Πολύ πλούσια είναι και η «ομπρέλα» των συστημάτων ασφαλείας Suzuki Safety Support, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, Adaptive Cruise Control, Blind spot monitoring και εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Με υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση

Βασική πηγή ισχύος για το νέο Suzuki S-CROSS είναι η mild Hybrid λύση με βάση τον βενζινοκινητήρα 1.4 L Boosterjet Hybrid 48V έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.400 κ.εκ. με υβριδική τεχνολογία 48V και απόδοση 129 ίππων και 235 Nm ροπής.

Η μετάδοση της κίνησης S-CROSS πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων τόσο στους εμπρός τροχούς (2WD) όσο και στους τέσσερις τροχούς στις εκδόσεις AWD με το ALLGRIP SELECT, ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που ενισχύει τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας εξασφαλίζοντας άριστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Σημειώνεται πώς το ALLGRIP SELECT προσφέρει τέσσερα επιλέξιμα προγράμματα οδήγησης (Auto, Sport, Snow, Lock), προκειμένου ο οδηγός να προσαρμόσει την τετρακίνηση στις ανάγκες της στιγμής, κάτι το μοναδικό στην κατηγορία, ενώ η κατανάλωση ξεκινά από μόλις 4,6 lt/100km!

Όμως η Suzuki κάνει για μια ακόμη τη διαφορά λανσάροντας στο S-CROSS την επαναστατική Strong Hybrid τεχνολογία που κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο απλή και προσιτή από ποτέ. Εδώ η ιαπωνική εταιρία εφάρμοσε την πολύχρονη τεχνογνωσία της σε ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα στο οποίο η ηλεκτροκίνηση μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Βάση του είναι ένας προηγμένος βενζινοκινητήρας 1.5 DUALJET και ένας ηλεκτροκινητήρας που μεταφέρουν την κίνηση αναλόγως έκδοσης στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου AGS 6 σχέσεων. Το  ισχυρό υβριδικό σύστημα επιτρέπει στο S-CROSS να ξεκινά ηλεκτρικά από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα ή κατά την διάρκεια οπισθοπορείας, ακόμη και σε συνθήκες σταθερής ταχύτητας, συνδυάζοντας την υβριδική με την ηλεκτρική λειτουργία για την εξοικονόμηση καυσίμου που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 5,2 lt/100km.

Συμπερασματικά, το S-CROSS αποτελεί μια πρώτης τάξης επιλογή σε εκείνον τον οδηγό που επιζητά ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV με προστιθέμενη αξία μαζί με το όνομα της Suzuki στην κατηγορία και τις δυναμικές επιδόσεις, την υβριδική τεχνολογία, την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης ALLGRIP SELECT, τα εξελιγμένα συστήματα συνδεσιμότητας (νέας γενιάς Audio Desplay, κάμερα προβολής 360ο), αλλά και κορυφαία επίπεδα ασφαλείας που εξασφαλίζει το σύστημα Suzuki Safety Support. Το ευρύχωρο 5θέσιο και επιβλητικό σε design αμάξωμα του S-CROSS  ολοκληρώνει τον χαρακτήρα ενός πραγματικά μοντέρνου και ικανού SUV.