Suzuki VITARA: Οι 5 λόγοι που κάνουν το εμβληματικό ιαπωνικό SUV ασυναγώνιστο


Suzuki VITARA, ανακάλυψε το εμβληματικό υβριδικό SUV της ιαπωνικής φίρμας και τους λόγους που το δημοφιλές μοντέλο είναι κορυφαίο.

  • 25/4/2023

Ένα διάσημο όνομα στο χώρο των αυτοκινήτων ελευθέρου χρόνου, η Suzuki δε θα μπορούσε παρά να δημιουργεί μοντέλα γεννημένα για να πετύχουν. Ένα από αυτά και ίσως το διαχρονικά πιο διάσημο είναι το VITARA. Ας ανακαλύψουμε μαζί τους λόγους που το δημοφιλές SUV είναι πραγματικά κορυφαίο.

Suzuki VITARA: Το υβριδικό SUV

Με γονίδια από μια μεγάλη σχολή και ένα διάσημο όνομα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιπέτεια, το VITARA είναι άμεσα αναγνωρίσιμο όχι μόνο ως ένα γνήσιο Suzuki αλλά και ως ένα αυθεντικό και ικανό SUV με εξελιγμένο σχεδιασμό, επιβλητική μάσκα με γρίλιες και δυναμικό μπροστινό προφυλακτήρα με λεπτομέρειες χρωμίου να συνθέτουν την κομψή, στιβαρή εμφάνιση του.

Suzuki VITARA, το κορυφαίο SUV!

Με συμπαγείς διαστάσεις, (4.175 mm μήκος x 1.775 mm πλάτος x 1.610 mm ύψος) μεγάλη απόσταση πατώματος από το έδαφος και συνάμα ευρυχωρία (από 362 έως 1.119 λίτρα χώρου αποσκευών), πρακτικότητα και υψηλός βαθμός χρηστικότητας για μέχρι πέντε επιβάτες, το VITARA είναι ένα εύχρηστο και αξιόπιστο όχημα που ξεχωρίζει χάρη στη νεανική του σχεδίαση και τη γκάμα εξατομίκευσης.

Suzuki VITARA με υβριδική τεχνολογία

Η mild υβριδική τεχνολογία της Suzuki συνδυάζεται στο VITARA με έναν ισχυρό κινητήρα 1.4L Boosterjet Hybrid 48V 129 PS (από τα πιο ισχυρά σύνολα στην κατηγορία) και το αποτέλεσμα είναι οι κορυφαίες επιδόσεις (0-100 km/h σε 9,5 sec) με μια εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου από 4,6 L/100 km. Η ιαπωνική εταιρία όμως δεν σταμάτησε την εξέλιξη, παρουσιάζοντας και  την τεχνολογία Strong Hybrid κάνοντας χρήση ενός βενζινοκινητήρα 1.5L DUALJET κι ενός ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζονται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων για συνολική απόδοση 116 PS στο κορυφαίο σύνολο 1.5L STRONG HYBRID.

Suzuki VITARA, το κορυφαίο υβριδικό Sport Utility Vehicle.

Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν καθώς και όταν κινείται  με σταθερή ταχύτητα. Συνδυάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με στόχο τη βέλτιστη κατανάλωση από 4,7 L/100 km. Τα paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι ενισχύουν το Fun to Drive χαρακτήρα του μοντέλου και συνδυάζονται άψογα με την Strong Hybrid Τεχνολογία του VITARA.

Suzuki VITARA με τεχνολογία ALLGRIP

Κόντρα σε μια εποχή που η τετρακίνηση θεωρείται από πολλούς περιττή, η Suzuki επενδύει σε αυτήν. Έτσι το VITARA διατίθεται ως δικίνητο αλλά και ως τετρακίνητο τόσο με τον κινητήρα 1.4L Boosterjet Hybrid 48V 129 PS όσο και με τον κινητήρα 1.5L STRONG HYBRID προσφέροντας το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT.

Suzuki VITARA, με τεχνολογία ALLGRIP.

Το κορυφαίο σύστημα της Suzuki ενισχύει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ασφάλειας με 4 επιλογές τετρακίνησης (Sport, Auto, Snow και Lock) που επιτρέπουν στο τετρακίνητο VITARA να κινείται με ασφάλεια σε κακό ανάγλυφο με τη μετάδοση της κίνησης να μην εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης όντας πάντα διαθέσιμη!

Suzuki Safety Support 

Τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό που εκτοξεύει την ενεργητική και παθητική ασφάλεια σε κορυφαίο επίπεδο προσφέροντας σιγουριά και ασφάλεια για εσάς και τους αγαπημένους σας. Το VITARA διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τον συνδυασμό μιας κάμερας και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ.

Suzuki VITARA με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Ο συνδυασμός της κάμερας, που εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, και του αισθητήρα laser, που επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και στη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα. Συνολικά, το Suzuki Safety Support περιλαμβάνει Σύστημα υποβοήθησης πέδησης, Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας, Προειδοποίηση εκτροπής, Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου, Adaptive Cruise Control και με σύστημα Stop & Go, Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας, Αισθητήρες παρκαρίσματος και έγχρωμη Κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ευκρίνειας.

Suzuki VITARA: Η τιμή του εμβληματικού SUV 

Κι ενώ κανείς θα μπορούσε να υποθέσει ότι όλα τα παραπάνω αρκούν για να κάνουν το VITARA best seller, η Suzuki πήγε το θέμα ακόμα παραπέρα καθώς τόσο ο εξοπλισμός ανέσεων όσο και οι εκδόσεις είναι πραγματικά ικανές να πείσουν και τον πιο δύσπιστο αγοραστή για την αξία το VITARA.

Suzuki VITARA, το κορυφαίο υβριδικό SUV.

Με τιμή εκκίνησης από τα 19.580€ για το μοντέλο 1.4 GL HYBRID 48V 129PS κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα από τα πιο εμβληματικά SUV. Ανακαλύψτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Suzuki VITARA ή επισκεφτείτε τόσο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων Suzuki όσο και το auto.suzuki.gr.