Volvo C40 Recharge: To ηλεκτρικό premium Coupe-SUV που κάνει τη διαφορά


Σπορ χαρακτήρας, βιώσιμη πολυτέλεια, προηγμένη τεχνολογία και ασύγκριτο σκανδιναβικό design. Καλώς ήλθατε στον κόσμο του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Volvo C40 Recharge

  • 30/9/2022

Το C40 Recharge είναι ένα crossover με όλα τα πλεονεκτήματα ενός SUV, αλλά γεννημένο μέσα από την ανάγκη να καινοτομεί, διατηρώντας το DNA της Volvo, της σουηδικής εταιρίας που ήταν πάντα πρωτοπόρος. Και ναι, καταλαβαίνεις ότι το C40 Recharge είναι ξεχωριστό με την πρώτη ματιά. Χαμηλωμένη, κομψή σχεδίαση επιτυγχάνει βελτιωμένη αεροδυναμική, απαραίτητη για την επίτευξη χαμηλού επίπεδου θορύβου και αύξηση της αυτονομίας.

Όντας ένα γνήσιο Volvo ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή σχεδίαση στο πίσω μέρος που ταιριάζει με τη χαμηλωμένη γραμμή οροφής δημιουργώντας ένα κουπέ αποτέλεσμα, ενώ η νέα μπροστινή σχεδίαση εισάγει ένα φρέσκο πρόσωπο για τα EV μοντέλα της Volvo και περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα με τεχνολογία pixel τελευταίας τεχνολογίας που συμπληρώνουν το χαρακτηριστικό Σφυρί του Θωρ στους προβολείς.

Σεβασμός στο περιβάλλον και τον άνθρωπο

Στο εσωτερικό του, το Volvo C40 Recharge προσφέρει την υψηλή θέση οδήγησης στην οποία αρέσκονται οι περισσότεροι οδηγοί η οποία προσφέρει άριστη εποπτεία του εξωτερικού χώρου. Παράλληλα όμως η στάνταρ σταθερή πανοραμική οροφή προσθέτει μια αίσθηση φωτός και ευρυχωρίας.

Από την άλλη με απόλυτο σεβασμό προς το σκανδιναβικό design, το περιβάλλον και τη ζωή, το C40 Recharge είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo με εσωτερικό εντελώς απαλλαγμένο από γνήσιο δέρμα. Η νέα αποκλειστική ταπετσαρία Tailored Wool Blend στα μοντέλα Recharge είναι κατασκευασμένη από 30% υπεύθυνα παραγόμενο μαλλί και 70% πολυεστέρα, που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την εμπειρία μιας σύγχρονης, βιώσιμης πολυτέλειας.

Η οποία ενισχύεται από το προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα που αποτρέπει έως και 80% επικίνδυνων σωματιδίων να εισέλθουν στην καμπίνα. Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει τους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα αέρα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα επίπεδα σωματιδίων και γύρης έξω από το αυτοκίνητο!

Συνδεσιμότητα και infotainment

TοC40 Rechargeσυνοδεύεται από ένα από τα καλύτερα συστήματα ψυχαγωγίας στην αγορά, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Google παρέχοντας εφαρμογές και ενσωματωμένες υπηρεσίες της κορυφαίας εταιρίας τεχνολογίας στον κόσμο, όπως Χάρτες Google, Βοηθός Google και εφαρμογές στο Google Play.

Τα απεριόριστα δεδομένα επιτρέπουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και το C40 Recharge είναι ικανό να λαμβάνει Over-The-Air ενημερώσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, ενσωματώνοντας συνεχώς την τελευταία λέξη software. Την ίδια στιγμή ηχοσυστήματα με τη υπογραφή της Harman/Kardon κάνουν την καμπίνα μια αίθουσα ήχου επιπέδου hi-end!

Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης

Το C40 Recharge διατίθεται στην έκδοση P8 με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα με συνολική ισχύ 408 ίππων που κάνουν τις καθημερινές μετακινήσεις μια μοναδική εμπειρία δυναμισμού με το 0-100 km/h από στάση να έρχεται σε μόλις 4,7 sec. Τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 78 kWh που μπορεί να φορτιστεί γρήγορα από 10 έως 80% σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά έχοντας πιστοποιημένη αυτονομία περίπου 449 km κατά τον συνδυαστικό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP. Διατίθεται επίσης με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα στην έκδοση P6, απόδοσης 231 ίππων που πετυχαίνει 0-100 km/h σε 7,4 sec. Αυτή η έκδοση συνδυάζεται με μπαταρία 69 kWh και αυτονομία έως και 437 km με μία μόνο φόρτιση στο πλαίσιο του κύκλου οδήγησης WLTP.

Ασφάλεια και βοήθεια οδηγού

Το Volvo C40 Recharge είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo στην ιστορία της σουηδικής εταιρείας που σχεδιάστηκε εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και βασίζεται στην πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA), μια εξαιρετικά προηγμένη βάση που δείχνει το μέλλον με τα δομικά και κατασκευαστικά της χαρακτηριστικά.

Με το βάρος των 500 κιλών για την μπαταρία υψηλής τάσης και την απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης, η δομή του αμαξώματος του C40 Recharge έχει σχεδιαστεί για να απορροφά ακόμη περισσότερη ενέργεια στην περίπτωση μιας σύγκρουσης από ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η μπαταρία προστατεύεται από ένα κλωβό ασφαλείας που αποτελείται από ένα αλουμινένιο πλαίσιο ο οποίος έχει ενσωματωθεί στη μέση του αμαξώματος, δημιουργώντας μια ενσωματωμένη ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης γύρω του. Η θέση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου χαμηλώνει επίσης το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου για καλύτερη προστασία από ανατροπές, ενώ βελτιώνει θεαματικά και τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το αυτοκίνητο απέσπασε την ανώτατη διάκριση 5 αστέρων στα πιο πρόσφατα crash tests του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Στο πίσω μέρος, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του C40 Recharge AWD έχει ενσωματωθεί και αυτό στη δομή του αμαξώματος για την καλύτερη κατανομή των δυνάμεων σύγκρουσης μακριά από την καμπίνα. Εκτός όμως από τη δομική επάρκεια του αυτοκινήτου, το Volvo C40 Recharge είναι επίσης εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) της Volvo Cars: ένα σύγχρονο, επεκτάσιμο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που αποτελείται από μια σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως ο εντοπισμός άλλων χρηστών του δρόμου, η αυτόματη πέδηση και η αποφυγή σύγκρουσης. Μέσω της λειτουργίας Pilot Assist, επιτρέπει επίσης την υποβοήθηση του οδηγού από στάση μέχρι ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Το C40 Rechargeείναι διαθέσιμο και οι παραγγελίες του μοντέλου μπορούν να γίνουν είτε online, είτε μέσω του Δικτύου Επίσημων Διανομέων της. Οι τιμές του Volvo C40 Recharge ξεκινούν από τα 45.568 ευρώ με το όφελος της κρατικής επιχορήγησης «Κινούμαι ηλεκτρικά 2» για την έκδοση P6 Plus, ενώ επιπλέον προσφέρεται με έως πέντε χρόνια εγγύηση ή 100.000 km, με αυτήν της μπαταρίας να φτάνει τα οκτώ χρόνια ή 160.000 km. Τέλος, η Volvo προσφέρει τρία έτη δωρεάν συντήρηση ή μέχρι 100.000 km και τρία έτη μεικτής ασφάλισης Volvo Platinum.