Volvo XC60 Recharge: Τώρα με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία και ακόμη πιο ασφαλές!


Το τεχνολογικά και αισθητικά αναβαθμισμένο Volvo XC60 έρχεται για να ορίσει το μέλλον στα πολυτελή SUV. Η απαράμιλλη σουηδική πολυτέλεια είναι η καλύτερη έκφραση της τεχνολογικής υπεροχής του υβριδικού XC60.

  • 9/11/2021

Το Volvo XC60 για πάνω από μία δεκαετία ορίζει τα κατασκευαστικά δεδομένα στην κατηγορία του και είναι το απόλυτο best seller για τη Volvo. Τώρα, το XC60 ανανεώνεται ορίζοντας και πάλι την έννοια της σουηδικής πολυτέλειας και της τεχνολογικής υπεροχής που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Volvo.

Ασφαλέστατο, υβριδικό, ηλεκτροκίνητο, δυναμικό, γοητευτικό και καινοτόμο. Το Volvo XC60 είναι το ξεχωριστό SUV της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έφερε την επανάσταση στην κατηγορία με το στυλ του, τα συστήματα ασφαλείας για επιβάτες, πεζούς και δικυκλιστές και συνεχίζει να καινοτομεί εισάγοντας νέα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, αλλά και απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Το ανανεωμένο XC60 για το 2022 εισάγει την πλούσια παλέτα των υπηρεσιών της Google μέσω του τελευταίας τεχνολογίας συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ θα είναι συμβατό και με συγκριμένες εφαρμογές, όπως οι χάρτες Google Maps.

Αναβαθμισμένο επιστρέφει και το ADAS που δεν είναι άλλο από την ομπρέλα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, ο συνδυασμός των οποίων θα μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Ο νέος σχεδιασμός των προφυλακτήρων και των φωτιστικών σωμάτων, οι νέες χρωματικές επιλογές για τη βαφή του αμαξώματος και τα νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου ολοκληρώνουν το ανανεωμένο πρόσωπο του Volvo XC60.

Πολυτελέστατο

Η προσήλωση των Σκανδιναβών και των αυτοκινήτων της Volvo στην απλή μορφή, στην πολυτέλεια, στην πρακτικότητα, στην ασφάλεια και βεβαίως στην προστασία του περιβάλλοντος είναι θαυμαστή. Η λιτή διακόσμηση σε συνδυασμό με την απαράμιλλη πολυτέλεια στο εσωτερικό κάνουν το XC60 το καλύτερο δείγμα της σκανδιναβικής φιλοσοφίας.

Το νέο μοντέλο είναι δυναμικό σε σχεδίαση, ξεχωριστό και πολύ ελκυστικό. Ο αρμονικός συνδυασμός των έντονων γραμμών με τα χαρακτηριστικά LED φώτα «Thor’s Hammer» και τη μεγαλοπρεπή μάσκα, αναδεικνύει την ταυτότητα, την πολυτέλειά του και το μοναδικό στυλ του.

Το εσωτερικό έγινε ακόμα περισσότερο φιλόξενο για τους επιβάτες του με κορυφαίους χώρους και εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Tα υπέροχα σε ποιότητα, αίσθηση και όψη υλικά που διακοσμούν το σαλόνι του, έχουν μια μοναδική εικόνα, αποπνέουν θαλπωρή και σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία από την πρώτη στιγμή.

Η ασφάλεια

Με πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, το ΧC60 αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή των κατασκευαστικών αξιών και του εταιρικού DNA της Volvo. Το οποίο διαχρονικά συνοψίζεται σε μία λέξη: την ασφάλεια.

Η κορυφαία ασφάλεια είναι λέξη συνώνυμο της Volvo και ένα από τα βασικά συστατικά στοιχεία του νέου XC60. Η πληθώρα τεχνολογίας και συστημάτων ασφαλείας φροντίζει για την αποφυγή ατυχημάτων και προστατεύει τους επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Είναι σε θέση να προλάβει και να αποτρέψει μια δυσάρεστη κατάσταση, υπό όλες σχεδόν τις συνθήκες. Συστήματα όπως το «Oncoming Lane Mitigation», το «Steer Assist», το «City Safety» και το «Blind Spot Information System» βοηθούν τον οδηγό και τον υποστηρίζουν κάθε στιγμή.

Η τεχνολογία και η οικονομία

Η καινοτόμα πλατφόρμα «Scalable Product Architecture» στην οποία βασίζεται το XC60 επιτρέπει την τοποθέτηση υβριδικού κινητήρα, αλλά και Plug-in Hybrid κινητήριου συνόλου. Το ανανεωμένο πολυτελές SUV προσφέρει αυξημένη ισχύ και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία, ενώ επιτυγχάνει πολύ καλές επιδόσεις με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Η T6 Plug-in Hybrid PHEV έκδοση του XC60 πλέον αποδίδει συνολικά 350 PS (επιπλέον 10 ίπποι) και 659 Nm ροπής, χάρη στον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα των 145 ίππων (από 88) που συνεργάζεται με έναν 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.969 κυβικών με απόδοση 253 ίππων. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας αυξήθηκε στις 18,8 kWh, αυξάνοντας παράλληλα την αυτονομία του XC60 PHEV T6 στα 80 χιλιόμετρα.

Η έκδοση T8 Plug-in Hybrid του XC60 αποδίδει πλέον 456 ίππους (από 390) και η ροπή φτάνει τα 709 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει και εδώ 145 άλογα και είναι αρωγός στον 4κύλινδρο turbo των 1.969 κυβικών με ισχύ 317 ίππων. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του XC60 T8 φτάνει τα 77 χιλιόμετρα, και επιπλέον μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η τετρακίνηση AWD.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως με την προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία, οι εκπομπές CO2 όλων των plug-in υβριδικών μοντέλων της Volvo είναι ιδιαίτερα χαμηλές και απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ απολαμβάνουν και ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο.