"Αισθητική διαφοροποίηση" για την Porsche 911 Carrera (VIDEO)


Η επανασχεδιασμένη Porsche 911 Carrera δεν είναι απλώς μία ακόμα «αισθητική διαφοροποίηση στο ίδιο θέμα». Ουσιαστικά, οριοθετεί μια καινούργια εποχή για το αειθαλές sportscar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ
  • 7/9/2015

Η νέα εποχή συνίσταται στο ότι πλέον η 911 Carrera θα διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα σε όλες τις εκδόσεις της και όχι μόνο στην Turbo (αλήθεια, πώς θα ονομάζεται εφεξής η εν λόγω έκδοση, ώστε να διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες;) και τετραδιεύθυνση.

Ο επίπεδος, τρίλιτρος, bi-turbo κινητήρας της επανασχεδιασμένης 911 Carrera αποδίδει μέγιστη ισχύ 370 PS/1.500-5.000 rpm (20 περισσότερους απ' ό,τι στην προηγούμενη όπου ο κινητήρας ήταν ατμοσφαιρικός). Η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 450 Nm (κατά 60 Nm περισσότερη), ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του είναι κατά 12% μικρότερη από πριν και φτάνει τα 7,4 lt/100 km, για την εκδοχή με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη («PDK»). Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, στην εξοπλιστική έκδοση με το «Sport Chrono Package» το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 4,2 sec (κατά 0,2 sec ταχύτερα από πριν) ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 295 km/h.

Στην έκδοση Carrera S η μέγιστη ισχύς του κινητήρα είναι 420 PS/1.500-5.000 rpm (επίσης αυξημένη κατά 20 PS συγκριτικά με την αντίστοιχη εκδοχή, ως τώρα), χάρη στην τοποθέτηση φτερωτών μεγαλύτερης διαμέτρου turbo. Η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 500 Nm ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του είναι επίσης κατά 12% μικρότερη από πριν και φτάνει τα 7,7 lt/100 km, επίσης για την εκδοχή με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη («PDK»). Στην εξοπλιστική έκδοση με το «Sport Chrono Package» το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 3,9 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 308 km/h.

Φυσικά, η επανασχεδιασμένη 911 Carrera διαθέτει το σασί «Porsche Active Suspension Management» («PASM») το οποίο έχει αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρει στον οδηγό ακόμα καλύτερη αίσθηση και πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά (να σημειώσουμε ότι το ύψος του οχήματος είναι κατά 1 cm χαμηλότερο από πριν). Η ανάρτηση και τα αμορτισέρ έχουν ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν στους επιβάτες περισσότερη άνεση από πριν αλλά και καλύτερη αίσθηση στις στροφές. Εκτός αυτού, διαθέτει και το σύστημα (ενεργητικής) τετραδιεύθυνσης. Μέσω ενός ηλεκτροϋδραυλικού μηχανισμού, οι πίσω τροχοί στρίβουν στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή στην οποία είναι στραμμένοι οι εμπρός στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης.

Τέλος, το επίπεδο εξοπλισμού έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει το σύστημα «Porsche Communication Management » σε όλες τις εξοπλιστικές εκδοχές του μοντέλου.