Αλλαγή φιλοσοφίας για το νέο Jeep Wrangler!


To νέας γενιάς Jeep Wrangler αναμένεται ότι θα «υιοθετήσει» τη χρήση αλουμινίου τόσο στις πόρτες και το καπό όσο και σε άλλα εξαρτήματά του, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το βάρος προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

  • 19/9/2016

Το μεγάλο αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, επιβεβαίωσε την είδηση. Πρόκειται για ένα κράμα μετάλλου το οποίο αποτελείται από αλουμίνιο, πυρίτιο και μαγνήσιο. Κατασκευάζεται από την Alcoa, φέρει την κωδική ονομασία «6022» και προσφέρει μεγάλη αντισκωριακή προστασία σε συνδυασμό με μεγάλη αντοχή στις στρεβλώσεις. Επιπλέον η χρήση του θα μειώσει αισθητά το βάρος του νέου μοντέλου. Πριν από 12 μήνες είχε, ωστόσο, κυκλοφορήσει η φήμη πως το πλαίσιο του νέου Wrangler θα ήταν κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο όπως συμβαίνει με το νέο Ford F-150.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο Wranger θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 στην Ευρώπη με μικρές αλλαγές από το υπάρχον μοντέλο και μέσα στο 2018 θα κάνει δυναμική εμφάνιση στην αγορά των ΗΠΑ με αρκετά καινοτόμα στοιχεία.

Καμία άλλη πληροφόρηση δεν υπάρχει για αλλαγές στους κινητήρες ή τα μηχανικά μέρη...