Αναβάθμιση για το Lexus CT200h


Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Γενεύη για το facelift του ιαπωνικού υβριδικού.

  • 11/3/2014

Η Lexus προχώρησε πριν λίγους μήνες σε ένα μικρό facelift του CT200h και το ανανεωμένο ιαπωνικό υβριδικό θα ξεκινήσει να διατίθεται την Άνοιξη στην γηραιά ήπειρο, μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο που έκανε πριν από λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η αισθητική, κατά κύριο λόγο, αναβάθμισή του επικεντρώθηκε σε σχεδιαστικές αλλαγές στη γρίλια και στους προφυλακτήρες, στην τροποποίηση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω με τη χρήση λαμπτήρων LED και στις νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών. Προαιρετικά, διατίθεται και το πακέτο F Sport.

Στο εσωτερικό υιοθετήθηκε το τιμόνι του IS και η Lexus αναβάθμισε το κεντρικό σύστημα ψυχαγωγίας. Η οθόνη TFT στο κέντρο του ταμπλό είναι πιο λεπτή, ενώ το λογισμικό των συστημάτων απεικόνισης και πλοήγησης διαθέτει νέες λειτουργίες, καλύτερη λειτουργικότητα και βελτιωμένη χρήση φωνητικών εντολών.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές. Οι 98 ίπποι του βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρου συνεπικουρούνται από τον ηλεκτρικό κινητήρα, απόδοσης 60 kW. Μαζί οι δύο κινητήρες φτάνουν τους 134 ίππους, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 10,3 δευτ. και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Ωστόσο, η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 3,6 λίτρα / 100 χλμ. και η εκπομπή CO2 στα 82 γραμ. ανά χιλιόμετρο.