Aναλυτική παρουσίαση της νέας BMW Σειρά 7 (VIDEO)


Με τη νέα BMW Σειρά 7, η BMW επαναπροσδιορίζει την έννοια της αποκλειστικής οδηγικής εμπειρίας με στοιχεία πολυτέλειας ενσωματώνοντας σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες.

  • 17/6/2015

Επαναστατικές τεχνολογίες στους τομείς σχεδίασης ελαφρού βάρους, κινητήρων πλαισίου, λειτουργικών συστημάτων, ευφυούς συνδεσιμότητας και εσωτερικού περιβάλλοντος υπογραμμίζουν την αποστολή της νέας 7άρας να συνδυάσει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση και άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε ένα πολυτελές sedan. 

Ας δούμε αναλυτικά τα βασικά της στοιχεία

Σχεδίαση

Η σχεδίαση της νέας BMW Σειράς 7 εκφράζει άριστα το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Αρμονικές αναλογίες, ανάγλυφες επιφάνειες και ακριβείς γραμμές δηλώνουν στυλ με άποψη, δυναμισμό και αποκλειστική κομψότητα. Η βελτιστοποιημένη ισορροπία οδηγικής απόλαυσης και άνεσης σε μακρινά ταξίδια βρίσκει έκφραση στην ιδιαίτερα αύρα του πολυτελούς sedan, το οποίο διατίθεται σε εκδόσεις με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από πλούσια ευρυχωρία, τονισμένη από οριζόντιες επιφάνειες και γραμμές, το οδηγοκεντρικό cockpit, το μίγμα φίνων υλικών και κατασκευαστικής ακρίβειας και την προηγμένη λειτουργικότητα των στοιχείων ελέγχου και απεικόνισης. Το πακέτο M Sport, το σχεδιαστικό πακέτο Pure Excellence package και ένα BMW Individual Design Composition θα διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 7 από το λανσάρισμα. Αυτά προβάλλουν έντονα τις δυναμικές δυνατότητες του αυτοκινήτου, την αποκλειστική κομψότητα και την πολυτέλεια εσωτερικού, και ικανοποιούν τις ποικίλες προσδοκίες των πελατών από όλο τον κόσμο.

«Εμείς στη BMW πιστεύουμε ότι το μέλλον μπορεί να προβλεφθεί πιο αποτελεσματικά, εάν βοηθάμε στη διαμόρφωσή του», εξηγεί ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group Design. «Πρωταρχικός στόχος στην εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου ήταν να δημιουργήσουμε ένα όραμα σύγχρονης πολυτέλειας και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας. Με τα μάτια της BMW, η σύγχρονη πολυτέλεια πηγάζει από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και την εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτή η γενιά της BMW Σειράς 7 είναι η πιο πολυτελής, η πιο άνετη και – συνολικά – το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε κατασκευάσει ποτέ σε αυτή την κατηγορία».

BMW EfficientLightweight

Η φιλοσοφία BMW EfficientLightweight βοηθά στη μείωση βάρους των μοντέλων της νέας BMW Σειράς 7 μέχρι 130 kg συγκριτικά με τα αντίστοιχα των προηγούμενων γενιών. Καθοριστικός παράγοντας είναι η δομή αμαξώματος από Carbon Core, μία τεχνολογία που έχει τις ρίζες της στην εξέλιξη των αυτοκινήτων BMW i. Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία στο οποίο βιομηχανικής παραγωγής CFRP συνδυάζεται με ατσάλι και αλουμίνιο. Η ευφυής φιλοσοφία αμαξώματος χρησιμοποιεί αυτή την μέθοδο ανάμικτων υλικών για αύξηση της αντοχής και ακαμψίας της καμπίνας επιβατών και παράλληλα τη μείωση του βάρους του οχήματος.

Κινητήρες straight - six νέας γενιάς

Η νέα BMW Σειρά 7 διατίθεται με έναν εκτενώς ανανεωμένο V8 κινητήρα και εξακύλινδρες εν σειρά εκδόσεις της τελευταίας γενιάς κινητήρων συνόλων του BMW Group. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με το εξελιγμένο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. To ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive, που διατίθεται προαιρετικά, λειτουργεί επίσης πιο αποδοτικά από ποτέ.

Plug - in υβριδική BMW  740 e με τεχνολογία BMW eDrive

Η προσθήκη της BMW 740e στη γκάμα σηματοδοτεί μία αύξηση πολυτελών sedan τεχνολογίας BMW eDrive που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στα μοντέλα BMW i. Το plug-in υβριδικό, το οποίο θα λανσαριστεί σε έκδοση BMW 740Le με μακρύ μεταξόνιο και θα φέρει το σήμα BMW 740Le xDrive όταν παραγγέλνεται με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης, χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, που μαζί παράγουν συνολική ισχύ συστήματος 240 kW/326 hp. Η BMW 740e έχει κατανάλωση μικτού κύκλου 2,1 lit / 100 km όπως υπολογίζεται στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για υβριδικά οχήματα και συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος 12.5 kWh / 100 km. Οι εκπομπές CO2 είναι 49 grams / km (προκαταρκτική τιμή). Το σύστημα ηλεκτροκίνησης, που τροφοδοτείται με την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, προσφέρει αισθητή υποστήριξη στους κινητήρες καύσης όταν απαιτείται δυναμική επιτάχυνση. Επιπλέον, η τεχνολογία BMW eDrive επιτρέπει πλήρως ηλεκτρική οδήγηση, τοπικά μηδενικών ρύπων, με ταχύτητες μέχρι 120 km/h και αυτονομία έως 40 km.

Δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεση

Προηγμένη τεχνολογία πλαισίου με έμφαση στην ακρίβεια και πρόσθετα στάνταρ ή προαιρετικά συστήματα ελέγχου πλαισίου αναβαθμίζουν τη δυναμική συμπεριφορά της επόμενης γενιάς BMW Σειράς 7 και την οδηγική ποιότητα. Το νέο αυτοκίνητο πετυχαίνει καλύτερη ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών εκφράσεων οδηγικής απόλαυσης από οποιαδήποτε άλλη πολυτελή λιμουζίνα του είδους. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει αερανάρτηση και στους 2 άξονες με αυτόματη ρύθμιση ύψους και Dynamic Damper Control.

Βελτίωση οδηγικής άνεσης, δυναμικής συμπεριφοράς και ισορροπίας επιτυγχάνεται με την πιο πρόσφατε έκδοση του συστήματος Integral Active Steering που τώρα διατίθεται επίσης σε συνδυασμό με BMW xDrive και το Executive Drive Pro με ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς και προληπτική λειτουργία βάσει δεδομένων, που διατίθεται για πρώτη φορά. Ηλεκτρομηχανικές, αντιστρεπτικές δοκοί μειώνουν την κλίση του αμαξώματος στο δυναμικό στρίψιμο και το ενεργό σύστημα ελέγχου πλαισίου προσαρμόζει την απόκριση των αποσβεστήρων στις ανωμαλίες του δρόμου.

Το τελευταίο κύμα καινοτομιών προσφέρει στους οδηγούς μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή του τέλειου σεταρίσματος για το αυτοκίνητό τους. Μπορούν να επιλέξουν ένα πρόγραμμα για ακόμα πιο σπορ συμπεριφορά ή για βελτιωμένη οδηγική άνεση, ή το πολύ αποδοτικό ECO PRO mode. Το ADAPTIVE mode μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί μέσω του νέου διακόπτη Driving Experience Control. Σε αυτή τη ρύθμιση, το σετάρισμα του αυτοκινήτου προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και στα χαρακτηριστικά της διαδρομής.

Διαισθητική λειτουργία με οθόνη αφής και αναγνώριση χειρονομιών BMW

Στην νέα γενιά της BMW Σειράς 7, το μόνιτορ του λειτουργικού συστήματος iDrive θα έχει για πρώτη φορά το μορφή μιας οθόνης αφής - Touch Display. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το σύστημα όπως τις αγαπημένες τους ηλεκτρονικές συσκευές. Εκτός από τη χρήση του Controller για τη λειτουργία του συστήματος με το γνώριμο στυλ, πολλές λειτουργίες μπορούν να επιλέγονται και να ενεργοποιούνται αγγίζοντας την επιφάνεια της οθόνης.

Το iDrive της νέας BMW Σειράς 7 λανσάρει επίσης για πρώτη φορά το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών - BMW gesture control. Προκαθορισμένες κινήσεις χεριών κοντά στην κεντρική κονσόλα – καταγεγραμμένες από 3D αισθητήρα – παρέχουν έναν διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη έλεγχο των πιο συχνών λειτουργιών του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας.

Με χειρονομίες μπορεί να ρυθμίζεται η ένταση ήχου των εφαρμογών audio και για την αποδοχή ή απόρριψη τηλεφωνικών κλήσεων. Οι χρήστες θα μπορούν να προσδιορίζουν τη λειτουργία που θα ενεργοποιείται με μία προκαθορισμένη χειρονομία. Στο εξοπλισμό αξίζει να σημειωθεί μία νέα υποδοχή smartphone ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, που επιτρέπει ανέπαφη, επαγωγική φόρτιση για κινητά τηλέφωνα για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο.

Πολυτέλεια εσωτερικού

Οι BMW 750Li xDrive, BMW 740Li, BMW 730Ld και BMW 730Ld xDrive παραγγέλνονται με το προαιρετικό Executive Lounge, το οποίο επαναπροσδιορίζει την έννοια της προσωπικής ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο, ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της άνεσης κατά ένα επίπεδο. Αυτό το πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει Automatic A/C με έλεγχο 4-ζωνών, Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα comfort με λειτουργία μασάζ πίσω και ενεργό εξαερισμό για όλα τα καθίσματα, συν το προαιρετικό Executive Lounge Seating, η πίσω κονσόλα Executive Lounge και το σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας πίσω επιβατών Experience με BMW Touch Command. Η λειτουργία μασάζ περιλαμβάνει επίσης το Πρόγραμμα Vitality, που επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουμε ενεργή, αναρρωτική μυϊκή άσκηση. To Executive Lounge Seating αυξάνει την άνεση στο πίσω κάθισμα, πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού που μπορεί να μετακινείται προς τα εμπρός κατά 90 mm επιπλέον και έχει ηλεκτρικά επεκτεινόμενο υποπόδιο ενσωματωμένο στο προσκέφαλο. Ο πίσω επιβάτης μπορεί να ρυθμίζει την κλίση της πλάτης του καθίσματος για να κάθεται πιο αναπαυτικά.

Η πίσω κονσόλα Executive Lounge φιλοξενεί ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι, πρόσθετες ποτηροθήκες και το σύστημα Touch Command. Ο αφαιρούμενος υπολογιστής - ταμπλέτα 7 ιντσών επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει τις λειτουργίες ενημέρωσης / ψυχαγωγίας και άνεσης που προσφέρονται για τους πίσω επιβάτες της νέας BMW Σειράς 7 και μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή εξωτερικών αρχείων ήχου και βίντεο, σαν κονσόλα παιχνιδιών και για σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Ατμοσφαιρικές πινελιές

Το αποκλειστικό περιβάλλον στο εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 7 αναδεικνύεται επίσης με ένα ακριβές σχέδιο φωτισμού. Το Ambient light περιλαμβάνει τώρα το Welcome Light Carpet, που προσφέρει εντυπωσιακό φωτισμό της περιοχής γύρω από τις πόρτες. Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι το Ambient highlight για τις εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο της νέας BMW Σειράς 7, που λούζει το πίσω τμήμα της καμπίνας με ατμοσφαιρικό φως από πηγές φωτός κάθετα τοποθετημένες στις κολόνες B.

Οι εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο της νέας BMW Σειράς 7 θα διατίθενται επίσης με κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge Panorama, που είναι μοναδική στο είδος της στην κατηγορία πολυτελών sedan. Όταν σκοτεινιάζει, το φως που εκπέμπουν από το πλάι μονάδες LED κατευθύνεται ομοιόμορφα στην κρυστάλλινη επιφάνεια, όπου φωτίζουν ένα γραφιστικό στοιχείο. Αυτό δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό μοτίβο που θυμίζει έναστρο ουρανό.

Μία ακόμα προαιρετική επιλογή που αυξάνει την αίσθηση ευεξίας μέσα στην καμπίνα είναι το πακέτο Ambient Air, που ιονίζει τον αέρα και παράγει οκτώ αρώματα. Εξαιρετική ποιότητα ήχου αποδίδει το νέο σύστημα Bowers & Wilkins Diamond, που έχει ρυθμιστεί ειδικά για το εσωτερικό της BMW Σειράς 7.

Remote Control Parking

Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής το οποίο θα μπορεί να παρκάρει σε χώρους στάθμευσης ή γκαράζ χωρίς οδηγό στο τιμόνι. Αυτό σημαίνει ότι με το Remote Control Parking θα μπορούν να παρκάρουν σε στενούς χώρους στάθμευσης με ευκολία. Ο οδηγός ενεργοποιεί τη διαδικασία εισόδου ή εξόδου από ένα χώρο στάθμευσης χρησιμοποιώντας το νέο BMW Display Key. Ενώ το αυτοκίνητο εκτελεί τον ημιαυτοματοποιημένο ελιγμό, ο οδηγός προσέχει για εμπόδια.

BMW Laserlight

Ένα ακόμα νέο στοιχείο στην κατηγορία πολυτελών sedan είναι το BMW Laserlight, γνωστό από το BMW i8. Χάρη στο BMW Selective Beam, δεν ‘τυφλώνει’ τους άλλους οδηγούς και μπορεί να παραγγελθεί για τη νέα BMW Σειρά 7 εναλλακτικά αντί των στάνταρ προβολών full-LED. Οι προβολείς laser παράγουν ένα εξαιρετικά λαμπερό, γνήσιο λευκό φως ενώ προσφέρουν εμβέλεια μεγάλης σκάλας 600 m, διπλάσια από αυτή των προβολέων LED.

Καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Οι λειτουργίες Steering & lane control assistant, Lane keeping assistant με ενεργή προστασία πλευρικής σύγκρουσης, Rear collision prevention (αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης) και Crossing traffic warning (προειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας) έχουν προστεθεί στο σύστημα Driving Assistant Plus. Από την άλλη, το Traffic jam assistant – που χρησιμοποιεί ημι-αυτοματοποιημένη οδήγηση – μπορεί να τύχει εφαρμογής σε οποιονδήποτε τύπο δρόμου. Και το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go τώρα το μόνο που απαιτεί από τους οδηγούς είναι να πατήσουν ένα μπουτόν για να ενσωματώσουν περιορισμούς ταχύτητας οι οποίοι ανιχνεύονται από τη λειτουργία Speed Limit Info. Η νέα γενιά του συστήματος Surround View περιλαμβάνει επίσης δυνατότητα 3D View (τρισδιάστατη απεικόνιση) & Panorama Side View (Πανοραμική πλαϊνή απεικόνιση) στην Οθόνη Ελέγχου.