Ανανέωση για το Audi TT


Κάτι τα πρώτα teaser, κάτι κάποιες πρόωρες διαρροές στο διαδίκτυο και η γερμανική εταιρία επίσπευσε την αποκάλυψη του σπορ μοντέλου της.

  • 18/7/2018

Αποκάλυψη, τρόπος του λέγειν, μιας και δεν μιλάμε για κάποιο ολοκαίνουργιο μοντέλο αλλά για μία λανθάνουσα ανανέωση που περνά τόσο το coupe όσο και το roadster ΤΤ. Μάλιστα οι αλλαγές είναι εντελώς διακριτικές και θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός για να τις αντιληφθείς στα φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες και στο μπροστινό μέρος με τη νέα 3D Singleframe μάσκα.

Στάνταρ υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες 17 και 18 ιντσών, ενώ προαιρετικές είναι των 19 και 20 ιντσών. Στο εσωτερικό ο άνεμος της ανανέωσης είναι παρόμοιος και από τα νέα στοιχεία ξεχωρίζει το στάνταρ πλέον σύστημα παραμετροποίησης Audi drive select, o ψηφιακός πίνακας οργάνων Audi virtual cockpit, καθώς και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας μέσω USB και Bluetooth.

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένο Audi TT περιλαμβάνει δύο εκδόσεις ισχύος του δίλιτρου TFSI. Την 40 TFSI που αποδίδει 197 PS και 320 Nm ροπής και την 45 TFSI με 245 PS και 370 Nm, ενώ υπάρχει και η τετρακίνητη έκδοση 45 TFSI Quattro. Στο Audi TTS το ίδιο μοτέρ αποδίδει 306 PS και 400 Nm, ενώ ανάλογα με την έκδοση υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο S tronic με 7 ταχύτητες.

Η διάθεση του ανανεωμένου TT στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο και θα υπάρχουν δύο ειδικές εκδόσεις. Η «Audi TT 20 Years» θα τιμά την πορεία του μοντέλου και θα υπάρξει σε 999 μονάδες (αποκλειστικά σε γκρι χρώμα και με αποκλειστικά στιλιστικά στοιχεία), όταν η TT S Line Competition θα έχει ένα πιο σπορ στιλ από την απλή S Line και μία επιπλέον οθόνη στο εσωτερικό.