Ανανέωση για το Opel Zafira Tourer (video)


Σχεδιαστικά το νέο «πρόσωπο» είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στο facelift με τα νέα φωτιστικά σώματα, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και τη νέα μάσκα και τον προφυλακτήρα να χαρίζουν σαφώς μια πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Οι σημαντικότερες, όμως, αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό του ανανεωμένου MPV.

  • 30/9/2016

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Σε αυτό το σημείο πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στο νέο Astra, έχουν μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια στο ανανεωμένο Zafira Tourer και όσον αφορά στον νέο ταμπλό οι διαφορές με το πρόσφατο παρελθόν του είναι πολύ μεγάλες. Το νέο τιμόνι, ο ολοκαίνουριος πίνακας οργάνων και το εντελώς νέο σύστημα infotainment με την οθόνη αφής 8 ιντσών και συστήματα όπως IntelliLink, Apple CarPlay και Android Auto κάνουν σίγουρα το περιβάλλον πολύ πιο high tech αλλά και αρκετά πιο φιλικό προς το χρήστη. Υπάρχει ακόμα και δυνατότητα σύνδεσης 4G LTE με Wi-Fi Hotspot, όπου οι επιβάτες μπορούν να συνδέσουν μέχρι και επτά συσκευές. Φυσικά δεν λείπει και το «OnStar» με υπηρεσίας όπως το «Automatic Crash Response» που είδαμε και στο νέο Astra.

Το ευρύχωρο εσωτερικό διαθέτει αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών και νέες επενδύσεις, ενώ ο χώρος αποσκευών από 710 l μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.860 l όταν η δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωθεί. Την πρακτικότητα και λειτουργικότητα ενισχύουν οι 30 αποθηκευτικοί χώροι και πολύ από αυτούς είναι μετακινούμενοι πάνω στο «FlexRail» ανάμεσα από τα καθίσματα.

Στα νέα συστήματα του ανανεωμένου Zafira Tourer συμπεριλαμβάνονται τα νέα φώτα «Adaptive Forward Lighting LED», η νέα γενιά «Opel Eye» με νέα εμπρός κάμερα, «High Beam Assist», «Traffic Sign Assist», «Following Distance Indication», «Forward Collision Alert», «Lane Departure Warning» και «Adaptive Cruise Control».

Υπάρχει επίσης και ενεργή ανάρτηση ως μέρος του «FlexRide chassis», ενώ αλλαγές στους κινητήρες δεν έχουν γίνει.