Ανανέωση για το Volvo XC90


Η σουηδική εταιρία παρουσίασε την ανανεωμένη σειρά XC90 με τις πωλήσεις να ξεκινούν στους επόμενους μήνες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: VOLVO
  • 22/2/2019

Ένα από τα δημοφιλέστερα premium SUV και ουσιαστικά το μοντέλο που πέρασε την Volvo στη νέα της εποχή περνά από μια ουσιαστική αναβάθμιση. Εξωτερικά υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία όπως η επανασχεδιασμένη μάσκα και προβολείς, οι νέοι τροχοί και διάφορες άλλες διακριτικές επεμβάσεις στα στοιχεία.

Στο εσωτερικό υπάρχουν βελτιώσεις με νέα υλικά και απομιμήσεις ξύλου, υποστήριξη και Android Auto, νέα εξαθέσια διαρρύθμιση, στάνταρ είναι η επταθέσια, ενώ υπάρχει και μία τετραθέσια της έκδοσης Excellence.

Τα συστήματα ασφαλείας περνούν στην τελευταία τους γενιά, όπως στην περίπτωση των City Safety και Blind Spot με ενεργητικές διορθώσεις στο τιμόνι. Ανάμεσα στα νέα συστήματα είναι το Oncoming Lane Mitigation που είχε λανσαριστεί στο XC60.

Σχετικά με τους κινητήρες δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Ωστόσο, όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται πλέον με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση (KERS) προσφέροντας έως 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες. Υπενθυμίζεται πως το XC90 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Torslanda της Σουηδίας.