Από 24.900 ευρώ το νέο Peugeot 3008 (videos)


Το νέο Peugeot 3008 είναι εδώ! Ενημερωθείτε για τις τιμές διάθεσής του στην ελληνικό αγορά καθώς επίσης και για τα επίπεδα εξοπλισμού.

  • 29/11/2016

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Το νέο Peugeot 3008 έρχεται στα δημοφιλή μεσαία SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση από το κοινό, σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Mε κομψό και σύγχρονο στιλ, η εξωτερική σχεδίαση του νέου Peugeot 3008 είναι πρωτότυπη. Το ντιζάιν είναι πληθωρικό, με μακρύ, οριζόντιο καπό, υπερυψωμένη μέση γραμμή προφίλ, μεγάλες προστατευτικές επιφάνειες, μεγάλους τροχούς, αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος (219mm) και μπάρες οροφής.

Η είσοδος στο νέο SUV Peugeot 3008 εγκαινιάζει τη νέα εποχή της φίρμας σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση και την ποιότητα. Ένα σχεδόν φουτουριστικό, ταμπλό εκφράζει την πιο πρόσφατη εκδοχή του Peugeot i-Cockpit.

Η στεφάνη του τιμονιού είναι ακόμη πιο συμπαγής σε μέγεθος και έχει επανασχεδιασθεί για μέγιστη ορατότητα και περισσότερο ελεύθερο χώρο πάνω από τα πόδια. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των υλικών ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και εμφάνισης.

Η μεγάλη οθόνη αφής 8” που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό παραπέμπει σε tablet και ενσωματώνει τεχνολογίες όπως το Mirror Screen και η 3D πλοήγηση. Πλαισιώνεται από έξι διακόπτες «αεροπορικού» τύπου για απευθείας και εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του ηχοσύστηματος, του κλιματισμού, της πλοήγησης, της παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου και των διαφόρων σχετικών εφαρμογών.

Ο υπερυψωμένος πίνακας οργάνων με την υψηλής ποιότητας γραφικών οθόνη 12,3” έχει την δυνατότητα πλήρους διαρρύθμισης και εξατομίκευσης, ενώ συγκεντρώνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιλέγει να έχει μπροστά του ο οδηγός. Οι πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες – κάθε μία επιλέγεται από ένα διακόπτη στο τιμόνι – επιτρέπουν στον οδηγό να «προσωποποιήσει» το περιβάλλον του πίνακα οργάνων.

Συγκεκριμένα, η επιλογή «Personal», που ρυθμίζεται από την οθόνη αφής, επιτρέπει στον οδηγό να προβάλει επιλεγμένες πληροφορίες, όπως: αναπαραγωγή των οδηγιών πλοήγησης, βελτίωση οδηγικού στιλ, παράμετροι και δεδομένα κινητήρα, υπολογιστή ταξιδιού, πληροφορίες διαδρομής κ.α. Κάθε ρύθμιση επισημαίνεται από μια σειρά εικονιδίων για πιο εύκολη «ανάγνωση».

Με ένα απλό πάτημα ενός ειδικού διακόπτη, – δίπλα στους αεροπορικού τύπου – το νέο SUV Peugeot 3008 ενισχύει τις αισθήσεις και το i-Cockpit Amplify μεταβάλλει την ένταση του εσωτερικού φωτισμού, όπως και τα χρώματα στις οθόνες, τους ήχους προειδοποίησης και πληροφοριών, τα καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων, ενώ αρωματίζεται και η ατμόσφαιρα της καμπίνας. Το δε ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας από την γαλλική high end εταιρεία FOCAL Hi-Fi system υπόσχεται μια ηχητική πανδαισία.

Επιπρόσθετα, με το πακέτο Driver Sport ο οδηγός έχει στην διάθεσή του δύο θεματικές επιλογές: την «Boost», για δυναμική και σπορ οδήγηση, και την «Relax» για πιο χαλαρή και ήρεμη οδηγική εμπειρία. Και οι δύο επιλογές έχουν πλήρη εξατομικευμένη ρύθμιση, έτσι ώστε οι επιβάτες να νιώθουν πιο άνετα και πιο ευχάριστα.

Μηχανολογικά

Χάρη στη νέα πλατφόρμα EMP2 και το προηγμένο σε χαρακτηριστικά και προδιαγραφές σασί, το νέο SUV Peugeot 3008 επιτυγχάνει την χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη για κάθε έκδοση κινητήρα, ενώ πολύ σημαντική είναι η μείωση του βάρους για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένους ρύπους, μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες και καλύτερες επιδόσεις.

Το νέο 3008 εξοπλίζεται με το σύστημα «Grip Control 2ης γενιάς». Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, το οποίο: Βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) που επιλέγονται από το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα. Συνδυάζεται με συγκεκριμένα χειμερινά ελαστικά 18'' M+S (Mud & Snow) και ζάντες αλουμινίου. Τα νέα ελαστικά εξασφαλίζουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα που συνεισφέρει στη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές CO2 του οχήματος.

Διαθέτει επίσης σύστημα Hill Assist Descent Control (HADC), που διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως 3 χλμ./ώρα σε μεγάλες κατωφέρειες. Η λειτουργία αυτή επιλέγεται από έναν ειδικό διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Το νέο 3008 ενσωματώνει τα τελευταίας γενιάς συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που ελαχιστοποιούν κάθε κίνδυνο στον δρόμο μέσω προηγμένων χαρακτηριστικών:

- Αυτόνομη Πέδηση (Active Safety Brake) και Προειδοποίηση Αποφυγής Σύγκρουσης (Distance Alert)
- Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Active lane departure warning)
- Σύστημα «επαγρύπνησης» οδηγού (Driver attention warning)
- Αυτόματη ρύθμιση της δέσμης των προβολέων
- Αναγνώριση ορίων κυκλοφορίας και υπόδειξη ταχύτητας
- Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (Active Cruise Control) με λειτουργία Stop (διαθέσιμος μόνο στις αυτόματες εκδόσεις εκτός από 1.2 PureTech 130 S&S EAT6).
- Σύστημα ανίχνευσης νεκρού σημείου στους εξωτερικούς καθρέπτες
- Vision Park (για περιμετρικό έλεγχο 360°) και το τελευταίας γενιάς σύστημα Park Assist.

Η σχεδίαση του νέου SUV Peugeot 3008 προσφέρει πολλές έξυπνες λύσεις. Ενδεικτικά είναι τα αναδιπλούμενα-διαιρούμενα 2/3-1/3 πίσω καθίσματα «Magic Flat» που δημιουργούν έναν επίπεδο χώρο για να χωρέσουν ακόμη και τα πιο ακανόνιστα σε μέγεθος αντικείμενα, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει βελτιωθεί από την προηγούμενη γενιά και φτάνει τα 591 λίτρα με ένα από τα χαμηλότερα ύψη φόρτωσης στην κατηγορία.

Επίσης, η νέα δομή και αρχιτεκτονική του σασί επιφέρει σημαντική μείωση του βάρους έως 100 κιλά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με το νέο Peugeot 3008 να ξεκινά από τα μόλις 1.325 κιλά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις και από τα μόλις 1.375 κιλά στα πετρελαιοκίνητες.

Κινητήρες - Τιμές

Όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει στην αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου και στην μείωση του βάρους είναι ανάμεσα στις σημαντικότερες που έχει ως στόχο την συνεχή μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η αεροδυναμική σχεδίαση και οι βελτιστοποιημένες εξωτερικές διαστάσεις επιφέρουν έναν εξαιρετικό συντελεστή αεροδυναμικής.

Επιπλέον, η χρήση ελαστικών 17” και 18” εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης (ULRR ή Ultra Low Rolling Resistance) συμβάλει στην υψηλή απόδοση του νέου μοντέλου. Η έκδοση 1.2 PureTech 130 S&S εκπέμπει μόλις 117 γραμμάρια CO2/χλμ., ενώ η έκδοση 1.6 THP 165 S&S με το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο έχει αντίστοιχα μόλις 136 γραμμάρια CO2/χλμ. Η γκάμα περιλαμβάνει συνολικά 3 εκδόσεις:τον 1.2 PureTech 130 S&S με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, απόδοσης 130 ίππων, τον 1.2 PureTech 130 S&S ΕΑΤ6, με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6) και τον 1.6 THP 165 S&S, με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6).

Οι κινητήρες πετρελαίου εφοδιάζονται με την τεχνολογία BlueHDi, με AdBlue και τις εκπομπές CO2 να διατηρούνται μεταξύ 103 και 124 γραμμάρια /χλμ. και ισχύ στους 100, 120 και 180 ίππους. Οι εκδόσεις 1.6 BlueHDi και 2.0L BlueHDi είναι ο1.6 BlueHDi 100 S&S με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ο 1.6 BlueHDi 120 S&S με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ο 1.6L BlueHDi 120 S&S με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6) και ο 2.0L BlueHDi 180 S&S με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6).

Το νέο Peugeot 3008 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sochaux στη Γαλλία, καθώς και στις μονάδεςTrémery και Douvrin από όπου προμηθεύονται όλα τα μηχανικά σύνολα με την ετικέτα γνησιότητας «Origine France Garantie».

Οι τιμές ξεκινούν από τα 24.900 ευρώ για το 3008 1.2 PureTech 130 S&S ACCESS αλλά και για το 1.6 BlueHDi 100 S&S ACCESS και τα δύο με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ PEUGEOT 3008

- ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ PEUGEOT 3008

Videos - Peugeot 3008 MY2017