Αποκάλυψη τώρα για την Alfa Romeo Giulia 2015 (Photos)


ΜΕ DNA ΑΠΟ ΤΗ FERRARI, 520 ΙΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ALFA ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

  • 22/6/2015

Μερικές μέρες έχουν μείνει για την παρουσίαση της νέας Giulia, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες, αν και κρατήθηκαν σας επτασφράγιστο μυστικό, αρχίζουν να βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Σε απόλυτη μυστικότητα επί τρία συναπτά έτη οι μηχανικοί της Alfa Romeo εξελίσσουν τη νέα Giulia, με έναν και μόνο στόχο: Να αποτελέσει ένα αντίπαλο δέος στον γερμανικό ανταγωνισμό στην κατηγορία των drivers cars.

Πάλλοντας τις ευαίσθητες τις χορδές των οδηγών, η νέα Giulia είναι πισωκίνητη, ενώ βασίζει πολλά από τα μηχανικά της μέρη στην ομόσταυλα Maserati Ghibli (άλλωστε, τόπος εξέλιξής της είναι το άντρο της Ferrari και τις Maserati, οι εγκαταστάσεις τις Modena).

Στοιχεία από τη Giulietta, όπως το δάπεδο θα υπάρχουν, με την διαφορά ότι θα είναι επιμηκυμένο, πιο φαρδύ και ενισχυμένο κατά 90% με υλικά υψηλής αντοχής.

Νέα θα είναι η ανάρτηση στον πίσω άξονα, ενώ για την εμπρός προβλέπεται μια μπάρα θόλων από χυτό αλουμίνιο για αυξημένη ακαμψία και απόλυτη ακρίβεια στην πληροφόρηση στον οδηγό.

Η τετρακίνηση, σημειωτέον, δεν θα είναι στάνταρ.

Αποδοτικοί κινητήρες θα εφοδιάζουν τον μοντέλο, με «βασικό» την βελτιωμένη εκδοχή του 1750 TBi (Alfa 4C, Giulietta QV) αλλά με απόδοσή που θα φθάνει έως και τους 300 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 400 Nm στις 3.800 σ.α.λ. Ο κινητήρας είναι Euro6 και συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο της Alfa. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 έρχονται σε 6 δευτ., με την τελική να ανέρχεται στα 245 χ.α.ω.  Αυτή θα είναι η κορυφαία έκδοση του μοτέρ, με τη διπλή τροφοδότηση (bi-Turbo), ωστόσο θα υπάρξει μια πιο light έκδοση με μια τουρμπίνα, αλλά εξίσου καλή απόδοση (240 ίπποι). Βεβαίως, θα υπάρξει και ένα 3-λιτρος V6 twin-Turbo με απόδοση πάνω από 520 ίππους, το μοτέρ που ουσιαστικά που θα τοποθετηθεί στην βασική έκδοση της νέας Ferrari Dino.