Αποκαλυπτήρια για τη McLaren P1 GTR


Με 1.000 ίππους και τεχνολογία από F1...

  • 19/8/2014

Αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η ισχυρότερη McLaren όλων των εποχών!

Ο λόγος για το νέο περιορισμένης παραγωγής hypercar P1 GTR, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 64ης έκδοσης του Pebble Beach Concourse d'Elegance, στην Καλιφόρνια.

Η P1 GTR αποτελεί την αγωνιστική εκδοχή της P1, προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση στην πίστα και θα μπορούν να την αγοράσουν μόνο όσοι έχουν στην κατοχή τους μια P1.

Η παραγωγή της, σύμφωνα με τη McLaren, θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2015 αφού πρώτα ολοκληρωθεί η κατασκευή της 375ης και τελευταία P1.

Θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα και η αναβίωση του ονόματος GTR γίνεται για τον εορτασμό 20 χρόνων από τη νίκη της εταιρείας στις 24 του Le Mans με την πρωτότυπη F1 GTR.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα λέγεται πως η McLaren έστελνε το εν λόγω σκίτσο στους ιδιοκτήτες της P1 για να διαπιστώσει τις αντιδράσεις τους.

Η P1 GTR διαθέτει ένα ιδιαίτερα επιθετικό πίσω μέρος στο οποίο πρωταγωνιστούν η εντυπωσιακών διαστάσεων αεροτομή, οι απολήξεις των εξατμίσεων και ο τεράστιος διαχύτης.

Η P1 GTR είναι η ισχυρότερη McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ καθώς η απόδοση του βελτιωμένου V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα των 3,8 λίτρων που συνδυάζεται με έναν πανάλαφρο ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 1.000 ίππους! Η "μετάγγιση" τεχνολογίας από τη Formula 1 είναι διάχυτη στο νέο hypercar της McLaren που διαθέτει μεταξύ άλλων συστήματα όπως το DRS και το ERS.

Η αγωνιστική έκδοση της P1 θα κοστίζει 2,5 εκατομμύρια ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εξατομικευμένο πρόγραμμα βελτίωσης της οδηγικής ικανότητας κάθε πελάτη, πρόσβαση σε υπερσύγχρονο προσομοιωτή της εταιρείας, καθώς επίσης και συμμετοχή σε διάφορα οδηγικά events που θα πραγματοποιηθούν σε πίστες της Formula 1.