Αποκαλυπτήρια για το Ford S MAX Vignale Concept (VIDEO)


Εμπνευσμένο από τις τάσεις στο χώρο του επίπλου και της μόδας.

  • 11/4/2014

Η Ford Motor Company αποκάλυψε στο Μιλάνο το νέο Ford S MAX Vignale Concept επεκτείνοντας το όραμα για μία μοναδική, ανώτερη προϊοντική και ιδιοκτησιακή εμπειρία για τους Ευρωπαίους πελάτες της.

Το νέο Ford S-MAX Vignale Concept είναι το επόμενο μοντέλο της σειράς μετά το Ford Mondeo Vignale Concept που παρουσιάστηκε πέρσι και αντιπροσωπεύει την ανώτερη σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής και τον αποκλειστικό εξοπλισμό που οι πελάτες μπορούν να περιμένουν από ένα Ford Vignale. Μία έκδοση παραγωγής του Mondeo Vignale θα διατίθεται για τους πελάτες του χρόνου και σύντομα θα ακολουθήσει ένα S-MAX Vignale παραγωγής.

«Ευρύχωρο και τολμηρό, το S-MAX Vignale Concept υπερβαίνει τα όρια της παραδοσιακής αυτοκινητιστικής σχεδίασης και απευθύνεται σε λάτρεις της προηγμένης αισθητικής» δήλωσε ο Martin Smith, executive director, Design, Ford Ευρώπης. «Οι σχεδιαστές του Vignale εμπνεύστηκαν από ποικίλες τάσεις στο χώρο του ντιζάιν, από έπιπλα μέχρι είδη μόδας, για να δημιουργήσουν αυτή τη νέα έκφραση Ford».

Πέρα από την αποκάλυψη του S-MAX Vignale στο θρυλικό Palazzo Reale στο Μιλάνο, η Ford παρουσιάζει το όραμά της για την ιδιοκτησιακή εμπειρία Vignale αυτή την εβδομάδα στο Salone del Mobile, την παγκοσμίως μεγαλύτερη έκθεση επίπλου και ντιζάιν. Η σχεδίαση του περιπτέρου της Ford στο Salone del Mobile δίνει μία πρώτη γεύση της εμπειρίας ‘Vignale Lounge’ που θα υιοθετηθεί από επίλεκτους Ευρωπαίους εμπόρους Ford. Η Ford θα παρουσιάσει επίσης μία συλλογή lifestyle Vignale, που θα περιλαμβάνει μία αποκλειστική ταξιδιωτική τσάντα η οποία απέσπασε ένα βραβείο iF Design.

Η εξατομικευμένη εμπειρία Vignale που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2015 θα περιλαμβάνει έναν υπεύθυνο διαχείρισης σχέσεων πελατών καθώς και υπηρεσίες VIP για παραλαβή και παράδοση οχημάτων.

Μοναδικά προϊοντικά χαρακτηριστικά

Το νέο S-MAX Vignale Concept διαθέτει αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών Vignale με λεπτομέρειες και φινίρισμα υψηλής ποιότητας, πολυεδρικά ένθετα και χρωμιωμένα καλύμματα καθρεπτών, μία χαρακτηριστική, εξαγωνική σχεδίαση μάσκας Vignale και μοναδική απόχρωση ‘Milano Grigio’. Το S-MAX concept προσφέρει επίσης αποκλειστικά καθίσματα σε καπιτονέ σχεδίαση με ανάγλυφο το όνομα Vignale και υψηλής ποιότητας, μαλακό δέρμα που αναδεικνύεται από λεπτομέρειες αλουμινίου μέσα στην ύφανση.

Ενδιαφέρουσες τεχνολογίες είναι οι προηγμένες επικοινωνίες αυτοκινήτου με αυτοκίνητο (car-to-car), οι βάσεις tablet για τα καθίσματα τις δεύτερης σειράς και μία ευφυής, ευέλικτη φιλοσοφία καθισμάτων με λεπτή σχεδίαση.

Το S-MAX Vignale Concept λανσάρει μία νέα άποψη του εντυπωσιακού, λείου εξωτερικού, του χαρακτηριστικού προφίλ και του δυναμικού τόξου οροφής του S-MAX.

Η νέα Vignale σε ιριδίζουσα, πολυτελή απόχρωση, ‘Milano Grigio’ είναι άμεσα επηρεασμένη από έπιπλα και εκθέματα του Salone del Mobile. Η έμφαση στο χρώμα είναι έκδηλη σε όλο το όχημα με λεπτομέρειες Dark Rose Grey στις εξαγωγές, τα εξαγωνικά πλαίσια των αεραγωγών, και τη κάτω μετωπική επιφάνεια.

Η ‘τεχνική’ αισθητική της μάσκας με την εξαγωνική σχεδίαση πρωτοεμφανίστηκε στο Mondeo Vignale Concept και τώρα πάλι στο S-MAX Vignale Concept. Η μάσκα υιοθετεί πιο σκούρο, ματ μεταλλικό φινίρισμα με πλαίσιο από γυαλισμένο αλουμίνιο.

«Όπως διαπιστώνεται από τα σχέδια των εκθεμάτων των Salone del Mobile και Milan Design Week, η σύγχρονη πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι κραυγαλέα» δήλωσε ο Stefan Lamm, exterior design director, Ford Ευρώπης. «Οι πιο ανοιχτοί χρωματικοί τόνοι και οι έξυπνες λεπτομέρειες μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε μία σοφιστικέ εικόνα, πρωτοφανή για τους πελάτες Ford».

Αποκλειστική σχεδίαση

Το ανοιχτόχρωμο εξωτερικό συνδυάζεται με ένα σκουρότερο εσωτερικό ‘σχήμα’ που είναι εμπνευσμένο εν μέρει από τις τάσεις στην ανδρική μόδα. Περαιτέρω χρώματα και σχέδια είναι εμπνευσμένα από διάφορα έπιπλα – όπως καναπέδες υψηλής ποιότητας – με κομψές, μοντέρνες γραμμές και δέρματα σε ιριδίζουσες αποχρώσεις με χειροποίητες ραφές.

Το δέρμα εκτείνεται από τον ταμπλό και τον πίνακα οργάνων, περνά την κρυστάλλινη οροφή και συνεχίζει μέχρι το χώρο αποσκευών σε μία απόχρωση, που συνθέτει μία lounge ατμόσφαιρα.

Οι μεταλλικές επιφάνειες έχουν ζεστούς τόνους. Η πλεκτή υφή των αλουμινένιων ένθετων πίσω από το τιμόνι και στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού είναι ενδεικτική της ποιότητας κατασκευής που είναι εμφανής παντού, και αναδεικνύεται από ένα εντυπωσιακό πάνελ πάνω από την κεντρική οθόνη με αλουμινένιο λογότυπο Vignale.

Τα καθίσματα υιοθετούν μία νέα έκδοση της καπιτονέ σχεδίασης που είδαμε για πρώτη φορά στο Mondeo Vignale Concept. Τα εμπρός και τα εξωτερικά πίσω καθίσματα  έχουν καπιτονέ εξαγωνική σχεδίαση με μπορντούρα τετράγωνου καπιτονέ που συνεχίζεται στο μεσαίο πίσω κάθισμα και το εμπρός υποβραχιόνιο. Ραφές ίδιου χρώματος με σκούρα κόκκινη κλωστή τονίζουν τις έδρες των καθισμάτων και συμπληρώνονται από πιο ανοιχτόχρωμες κλωστές περιμετρικά.

«Οι χρωματικοί συνδυασμοί, η ποιότητα κατασκευής και οι λεπτομέρειες προσδίδουν μία παραδοσιακή νότα στο S MAX Vignale Concept» δήλωσε η Sonja Vandenberk, chief designer, Colour & Material, Ford Ευρώπης. «Η σχεδιαστική γλώσσα παραπέμπει στις τελευταίες τάσεις της μόδας και του επίπλου, αντανακλώντας επιρροές από υφάσματα, δέρματα, χρώματα και λεπτομέρειες».

Ικανοποίηση απαιτήσεων πελατών

Η Ford δήλωσε ότι τα μισά από τα μεγάλα αυτοκίνητά της πωλούνται στις ανώτερες εκδόσεις τους και ότι το 10 – 15% των πελατών επιθυμούν ακόμα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού και υπηρεσιών.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί πελάτες ψάχνουν για κάποιο Ford που είναι πιο αποκλειστικό και προηγμένο από αυτά της τρέχουσας Ευρωπαϊκής γκάμας μας» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Η άλλη σημαντική τάση είναι η επιθυμία για μία πιο αξέχαστη και εξατομικευμένη εμπειρία ιδιοκτησίας που προσαρμόζεται στις προσωπικές απαιτήσεις και σέβεται το χρόνο του πελάτη. Η πρόταση  Vignale ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες με φρέσκιες μεθόδους».

Έρευνα της Ford αποκαλύπτει ότι πάνω από το ένα τρίτο των αγοραστών premium αυτοκινήτων θεωρεί τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης καθοριστική διαφορά μεταξύ ‘μαζικής’ και προηγμένης προϊοντικής εμπειρίας του πελάτη. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η ικανότητα και επάρκεια του προσωπικού πωλήσεων είναι οι δύο μεγαλύτεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ικανοποίηση των πελατών. Και η εμφάνιση της Έκθεσης και η ποιότητα φιλοξενίας είναι δύο από τους τρεις κορυφαίους παράγοντες που επηρεάζουν τις προσδοκίες των πελατών από μία μάρκα.

Η Ford θα προσφέρει έναν ειδικά εκπαιδευμένο υπεύθυνο σχέσεων σαν μοναδικό κρίκο επικοινωνίας με τους πελάτες σε όλη την εμπειρία αγοράς Vignale. Με δεδομένο ότι για τους πελάτες Vignale, ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος, η εμπειρία Vignale θα προσφέρει ώρες παράδοσης και παραλαβής των αυτοκινήτων στα πλαίσια των service σύμφωνα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών τους.

Τα ‘Vignale Lounges’ σε επίλεκτα καταστήματα εμπόρων Ford, κυρίως σε μητροπολιτικές περιοχές, θα παρέχουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Στο απομονωμένο και γεμάτο εκπλήξεις περιβάλλον του ‘Vignale Lounge’ ο πελάτης θα μπορεί να γνωρίσει αποκλειστικά υλικά και χρώματα και να ανακαλύψει συναρπαστικά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες. Αυτό θα είναι ενδεικτικό της προϊοντικής ποιότητας και θα δημιουργεί μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

«Το Vignale προσφέρει ένα ξεχωριστό προϊόν και τα στοιχεία που επιτρέπουν στον πελάτη να βιώνει διαφορετικά την εμπειρία» δήλωσε ο de Waard. «Τα επίπεδα άνεσης που επιτυγχάνονται από την εξατομικευμένη παράδοση & παραλαβή για service θα κάνουν το Vignale πολύτιμο στη ζωή των πελατών».