Αποκαλυπτήρια για το νέο Renault Megane (VIDEO)


Kαι σε σπορ έκδοση GT.

  • 8/9/2015

Λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψή του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η Renault φρόντισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι το νέο Megane.

Είκοσι χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου Μegane και με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 6,5 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμια κλίμακα, η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου είναι εδώ, έτοιμη να ξεκινήσει την πορεία της στην αγορά.

Το ολοκαίνουριο Megane βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF, όπως και το «αδελφό» Nissan Pulsar. Αυτό από τη μια σημαίνει ότι θα περιοριστεί το κόστος παραγωγής κι από την άλλη ότι το νέο μοντέλο θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το απερχόμενο.

Εμφανισιακά, οι αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι μεγάλες καθώς η τέταρτη γενιά δανείζεται «φόρμες» τόσο από το νέο Clio όσο και από τα Captur, Kadjar και  Talisman.

Στο εσωτερικό μειώνονται αισθητά οι διακόπτες και τα κουμπιά χάρη στη λειτουργία μιας οθόνης αφής 9 ιντσών στην οποία θα εκτελούνται οι περισσότερες λειτουργίες. Τέλος, ιδιαίτερα βελτιωμένη είναι και η ποιότητα των υλικών.

Παράλληλα με το απλό Megane, η Renault θα παρουσιάσει και θα λανσάρει άμεσα το Mégane GT που έχει εξελιχθεί υπό την αιγίδα της Renaultsport.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις κινητήριες μονάδες βενζίνης και diesel που θα τροφοδοτούν τη γκάμα του νέου Megane.