CAR AND DRIVER ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ASTON MARTIN DBS 59

Aston Martin DBS 59: Ειδική έκδοση για την επέτειο ενός θριάμβου στο Le Mans 5/11

 • img
 • img
 • img
 • img

Το 1959 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την Aston Martin. Οι Βρετανοί λάμβαναν μέρος από το 1928 ξανά και ξανά στον 24ωρο αγώνα στο Le Mans, αλλά δεν ελιχαν σημειώσει ποτέ κάποια νίκη. Τουλάχιστον μέχρι το 1959, όταν δύο DBR1 πέρασαν τη γραμμή τερματισμού πριν από όλους τους άλλους συμμετέχοντες -συμπεριλαμβανομένων των γνωστών ανταγωνιστών των Ferrari και Porsche. Το 2019 η διπλή νίκη γιορτάζει για 60η φορά, μια ευκαιρία για την Aston Martin να λανσάρει μια αποκλειστική ειδική σειρά της DBS Superleggera. Περιορίζεται σε 24 αντίγραφα - έτσι κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο για κάθε ώρα του αγώνα.

Στο αναμενόμενο Racing Green χρώμα

Βέβαια, αν και ειδική έκδοση, αυτή η Aston Martin δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα του διάσημου χρώματος Racing Green. Απόλυτα ταιριαστά στην περίσταση μερικά λαμπερά μέρη άνθρακα, όπως η οροφή και οι κολώνες. Και οι αεραγωγοί στο καπό του κινητήρα είναι από carbon, ώστοσο είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. Υπάρχουν επίσης μερικές λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου της γρίλιας και των γραμμάτων στην κουκούλα και στο πίσω μέρος. Και αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε τον αριθμό 5 του νικηφόρου αυτοκινήτου που βγήκε στο μπροστινό φτερό κάτω από τον πλευρικό αεραγωγό.

Η DBS 59 είναι επίσης στο εσωτερικό εμπνευσμένο από το αγωνιστικό αυτοκίνητο της εποχής. Έτσι, οι πλάτες των καθισμάτων και οι επενδύσεις των θυρών κατασκευάζονται από ένα υλικό για το οποίο τα καλύμματα των καθισμάτων χρησίμευσαν ως πρότυπο στο DBR1. Τα καλύμματα των καθισμάτων και οι πλάτες τους καλύπτονται από δέρμα σε μαύρο οψιδιανού και καφέ. Οι λεπτομέρειες και τα φουσκώματα είναι σε χάλκινο χάλκινο χρώμα, όπως και τα paddles. Βέβαια, το Racing Green δε θα μπορούσε να λείπει ούτε από εδώ.

Ισχύς 725 PS και ανώτερη ταχύτητα 340 km/h

Στο πίσω μέρος υπάρχουν στηρίγματα, στα οποία χωρέσουν τα κράνη DBS-59, που παρέχει η Aston Martin, αλλά και οι αγωνιστικές στολές και τα γάντια. Επιπλέον, οι σχεδιαστές του εσωτερικού τοποθετούν μερικά λογότυπα στα καθίσματα και πλακέτες με τον αύξοντα αριθμό του οχήματος στον πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένα ταιριαστό σετ από δύο βαλίτσες και ένα κάλυμμα που καλύπτει το αυτοκίνητο, όταν αυτό δε χρησιμοποιείται.

Τεχνολογικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Aston Martin Superleggera. Εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V12 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, χωρητικότητας 5,2 λίτρων, του οποίου η ισχύς είναι 725 PS, ενώ η μέγιστη ροπη, που στέλνεται στους πίσω τροχούς, φτάνει τα 900 Nm. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h ολοκληρώνεται από την DBS 59, όπως και από το μοντέλο στο οποίο βασίζεται σε 3,4 sec. Φυσικά, ακόμα και η τελική ταχύτητα των 340 km/h είναι ίδια.

Την DBS 59 μπορεί κανείς να την παραγγείλει άμεσα

Οι παραγγελίες για την DBS 59 είναι άμεσα αποδεκτές από την Aston Martin. Όποιος έδειξε ήδη ενδιαφέρον, σίγουρα θα ενδιαφέρεται και για την τιμή, την οποία οι Βρετανοί δε γνωστοποιούν σήμερα στο ευρύ κοινό. Είναι σαφές ότι θα βρίσκεται αρκετά πιο πάνω από τα σχεδόν 300.000 ευρώ (στην Ευρώπη) του μοντέλου παραγωγής. Θα ήταν υπερβολή να το χαρακτήριζε κάποιος οικονομικό. Ωστόσο, η DBS 59 είναι σημαντικά φθηνότερη από την αυθεντική DBR1, που δημοπρατήθηκε πέρυσι στο Monterey, για 17,5 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ). Αυτή η τιμή αποτελεί ρεκόρ για ένα βρετανικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ASTON MARTIN VALKYRIE 7/11

  Περισσότερα για την Aston Martin Valkyrie

  Η παραμικρή λεπτομέρεια και το κάθε στοιχείο για το βρετανικό hypercar έχει πάντα μια θέση στην επικαιρότητα.

 • VW TAROK 7/11

  Το Tarok Concept δίνει μια πλήρη εικόνα του νέου pickup της VW

  Μπορεί να μην είναι πολύ μικρότερο από το Amarok αλλά το Tarok έχει πιο lifestyle χαρακτήρα.

 • TECHNOIMPULS ROCKET Z 210 7/11

  Expedition off-road vehicle από τη Ρωσία

  Η ρωσική εταιρεία TechnoImpuls παρουσιάζει με το Rocket Z ένα εκτός δρόμου μοντέλο για ακραίες εδαφικές και καιρικές συνθήκες. Το θηριώδες όχημα, με σχήμα... κουτιού, υπάρχει με δύο και τρεις άξονες ως 4x4 και 6x6.

 • 2020 NIKOLA TRE TRUCK 6/11

  Nikola Tre Truck: Φορτηγό με κυψέλες καυσίμου για την Ευρώπη

  Το τρίτο φορτηγό της Nikola Motor Company ονομάζεται Tre, που στα Νορβηγικά -και όχι μόνο- σημαίνει 'τρία'. Η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο, που θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, είναι κατάλληλο για τις ευρωπαϊκές αγορές...

 • SEMA 2018: ΜΙΑ PORSCHE ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ 6/11

  911 με τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda!

  Αυτή η Porsche 911 εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda. Με αυτό το εντυπωσιακό project προβάλλει ένας βελτιωτής σχετικά μέρη στην έκθεση SEMA 2018.

 • VW TANOAK 5/11

  Το VW Tanoak είναι για όσους βρίσκουν ένα SUV πολύ μαλακό

  Θα γίνουν τα pick-up το επόμενο μεγάλο hit; Πάντως, η Volkswagen έχει βάλει στο πλευρό του Amarok ένα μεγάλο αδερφό, προς το παρόν μόνο ως πρωτότυπο και μόνο για τις ΗΠΑ. Βέβαια, αυτή η απόφαση μπορεί κάλλιστα να αλλάξει.

 • 2019 SKODA FABIA 5/11

  H νέα Skoda Fabia στην Ελλάδα. Αναλυτικές τιμές

  Η Skoda Fabia, στην 3η πλέον γενιά της, ανανεώνεται εκ βάθρων και με αιχμή του δόρατος τη σπορ και με έντονο το χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση Monte Carlo. Έχοντας ως 'προίκα' τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το...

 • BENTLEY CONTINENTAL GT W12 5/11

  Η Bentley Continental GT είναι δύο αυτοκίνητα σε ένα

  Πιο πολυτελή από τις περισσότερες λιμουζίνες και γρηγορότερα από πολλά σπορ αυτοκίνητα: λίγα αυτοκίνητα υπάρχουν, που είναι τόσο αντίθετα όσο η Bentley Continental GT. Αυτό, όμως είναι κάτι, που έχει το κόστος του, και όχι μόνο στην τιμή.

 • ASTON MARTIN DBS 59 5/11

  Aston Martin DBS 59: Ειδική έκδοση για την επέτειο ενός θριάμβου στο Le Mans

  Η νίκη στις 24 ώρες του Le Mans το 1959 ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θριάμβους της Aston Martin στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2019 αυτή η μεγάλη νίκη θα κλείσει τα 60 χρόνια της. Με αφορμή αυτό το γεγονός η Aston Martin παρουσιάζει φέτος μια ειδική έκδοση της DBS Supeleggera...

 • LEXUS ES 2/11

  H Lexus έκανε μια τριετία για να εξελίξει τα τέλεια καθίσματα του ES

  Τα καθίσματα των αυτοκινήτων έχουν τα δικά τους μυστικά και η Lexus τα χρησιμοποίησε όλα σε αυτά του νέου ES.

 • 2019 VW GOLF VIII 2/11

  VW Golf: Έτσι θα είναι η επόμενη γενιά του

  Με την αλλαγή της γενιάς του το 2019 το νέο Golf θα διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από το προκάτοχο μοντέλο. Τεχνολογικά, το νέο Golf εξελίσσεται έτσι ώστε να γίνει το Passat της μικρομεσαίας κατηγορίας. Τι σχεδιάζει η VW για την 8η γενιά του Golf;

 • FORD BRONCO ICON BR 4X4 2/11

  Ένας εκτός δρόμου θρύλος αναγεννιέται και έχει μοντέρνα τεχνολογία!

  Πολύ πριν έρθει σε εμάς το… κύμα των SUV, υπήρχε ήδη το Bronco, ένας cool τετρακίνητος εργάτης από τη δεκαετία του 1960, ο οποίος πήρε ξανά ζωή ως Icon BR 4x4.

 • (2035) DS X E-TENSE 1/11

  DS X E-Tense: Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με 1.360 PS

  Η premium εταιρεία της Citroen, η DS, κοιτάζει προς το μέλλον με το DS X E-Tense. Το ριζοσπαστικό concept car θέλει να κάνει το μέλλον... παρόν, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2035: αυτόνομα, γρήγορα και πολυτελώς.

 • ΝΕΟ RANGE ROVER VELAR SVR 31/10

  Range Rover Velar SVR: V8 ισχύς για το coupe SUV

  Η Land Rover εισήλθε με το Velar στην κατηγορία των coupe SUV. Οι Βρετανοί ήδη επεξεργάζονται μια ισχυρή έκδοση του μοντέλου τους.

 • HONDA OPEN AIR VEHICLE 31/10

  H Honda παρουσιάζει στη SEMA ένα buggy

  Το Honda Open Air Vehicle βασίζεται στο pickup Ridgeline που είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και έχει και στοιχεία του ATV Pioneer 1000.