Aston Martin Valkyrie AMR Pro με 1.115 άλογα!


Μια ακόμη εκδοχή αποκλειστικά για χρήση στην πίστα παρουσίασε η βρετανική φίρμα στην Γενεύη με αναβαθμισμένο τόσο τον υβριδικό V12 όσο και το αεροδυναμικό πακέτο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/3/2018

Με ακόμη περισσότερο κάρμπον και με λιγότερο από τα απαραίτητα στο εσωτερικό η Valkyrie AMR Pro καταφέρνει να μην ξεπερνά τον ένα τόνο σε βάρος. Πραγματικά πρόκειται για μια απίθανη τιμή αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για ένα hypercar με υβριδική V12 διάταξη (στην καρδιά της χτυπάει ο Cosworth των 6,5 lt) που αποδίδει 1.115 PS. Και που μπορεί να φτάσει τα 362 km/h παρά το γεγονός πως αεροδυναμικά παράγει το μεγαλύτερο downforce από την εκδοχή δρόμου (που δίνει πάνω από 1.816 kg κάθετου φορτίου).

Στόχος της Aston Martin και της Red Bull Racing ήταν να μεταμορφώσουν την Valkyrie σε ένα απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο για την πίστα που θα σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους απέναντι στα σύγχρονα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1 ή ακόμη και στα μονοθέσια της F1.

Παρόλο που δεν υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία γύρω από τις επιδόσεις η Valkyrie AMR Pro έχει τέτοιο στήσιμο για να δίνει πάνω από 3,5 g στις στροφές. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 μονάδες με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 2020. Όσο για την τιμή δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο αλλά εκτιμάται τουλάχιστον στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Όχι πως νοιάζει κανέναν, μιας και όλες οι Valkyrie AMR Pro είναι ήδη πουλημένες.