Aston Martin Vanquish Zagato 2016: Με 600 ίππους!


Βρετανική μηχανολογία με Ιταλικό ταμπεραμέντο σε ένα πρωτότυπο που εξυμνεί μία συνεργασία άνω των πενήντα ετών μεταξύ Aston και Zagato.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 23/5/2016

Στη λίμνη Como στην Ιταλία ο Zagato παρουσίασε την Aston Martin Vanquish Zagato Concept, καθώς η βρετανική φίρμα με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο γιορτάζουν μία συνεργασία που ξεπερνάει τον μισό αιώνα.

Στο εμπρός μέρος το νέο πρωτότυπο του Zagato είναι πανομοιότυπο με την απλή Vanquish, αλλά στο πλάι και προς τα πίσω η δημιουργία του Zagato δείχνει να διαθέτει ένα πιο...fastback αμάξωμα. Το πίσω μέρος είναι εντελώς ανασχεδιασμένο και θυμίζει έντονα την πρωτότυπη V12 Zagato του 2012.

Πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες παραπέμπουν όμως περισσότερο σε Aston, όπως οι εξωτερικοί καθρέπτες που είναι τοποθετημένοι στα φτερά και παραπέμπουν στους αντίστοιχους της One-77. Επίσης το πίσω σπόιλερ και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Τα πίσω LED φωτιστικά σώματα δένουν πολύ με το σύνολο και είναι συνεπή με αντίστοιχες υλοποιήσεις του Zagato από το παρελθόν. Είναι μάλιστα εντελώς ξεχωριστά σε σχέση με ότι έχουμε δει σε Aston Martin παραγωγής.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της Vanquish Zagato, στην προκειμένη περίπτωση ο V12 των 5,9 λίτρων αποδίδει 24 ίππους παραπάνω από την Aston Martin Vanquish. Έτσι η συνολική ισχύς αγγίζει τους 600 PS. Αν δεν υπάρχουν κάποιες αλλαγές που δεν έχουν ανακοινωθεί, λογικά οι επιδόσεις θα είναι παρόμοιες με αυτές της Aston, όπερ σημαίνει ότι το 0-100 km/h πραγματοποιείται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και η τελική θα αγγίζει ή θα ξεπερνάει τα 324 km/h.

Να υπενθυμίσουμε ότι το... ταξίδι της συνεργασία των δύο εταιριών ξεκίνησε πίσω στο 1960 με την Aston Martin DB4 GT Zagato.