Aston Martin Vanquish Zagato Volante: Πανέμορφη!


Μετά από την Aston Martin Vanquish Zagato, ήρθε η ώρα και της πανέμορφης Volante στο Pebble Beach Concours d'Elegance.

  • 20/8/2016

Όπως και με την hardtop εκδοχή της έτσι και με την «ανοιχτή», μόλις 99 αντίτυπα της Aston Martin Vanquish Zagato Volante θα παραχθούν και όπως είναι φυσικό το αντίτιμό τους θα ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ. Το... droptop μοντέλο του Zagato είναι άκρως ιδιαίτερο όπως δηλαδή και οι περισσότερες από τις convertible Zagato, όπως η DB7 Zagato, η DB AR1 του 2003 και η πρώτη V8 Vantage Volante του 1987.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Από σχεδιαστικής απόψεως, η Vanquish Zagato Volante είναι πανομοιότυπη με την coupe με μόνη εξαίρεση την απουσία της οροφής, που έχει αντικατασταθεί από μία αναδιπλούμενη υφασμάτινη. αυτό σημαίνει ότι εμπρός έχουμε το καπό με το διπλό νεύρο και τα νέα LED φώτα ομίχλης, καθώς και το ολοκαίνουριο πίσω μέρος με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα επίσης τεχνολογίας LED. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά μοιάζουν με αυτά την Vulcan, ενώ το σύνολο είναι πραγματικά μοναδικό.

Η «καρδιά» της Vanquish Zagato Volante αποτελείται από το V12 ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 5,9 λίτρων το οποίο η αλήθεια είναι ότι σε λίγο καιρό θα αντικατασταθεί. Σε σχέση με την... απλή Volante, η ιπποδύναμη από τους 570 έχει φτάσει τους 600 ίππους, γεγονός που σημαίνει ότι το 0-96 km/h πραγματοποιείται σε 3,7 s.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής δημιουργικού της Aston Martin, Marek Reichman, η Vanquish Zagato Volante: «δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πως η σχεδίαση της Aston Martin μπορεί να εξελιχθεί με έναν τόσο έμπιστο συνεργάτη. Η Vanquish Zagato Volante συνεχίζει το νέο αιώνα της Aston Martin με καινοτομίες και δημιουργικότητα, ενδυναμώνοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων συνεργατών».