Audi Q8 2017: Ο «βασιλιάς» των Crossovers της Audi


Στην κορυφή μιας πλήρους νέας off-road σειράς, από το Q1 μέχρι το Q8, που ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία για τα επόμενα χρόνια.

  • 7/5/2014

H Audi προγραμματίζει μέχρι το 2017 να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα ή να λανσάρει νέα μοντέλα για να ολοκληρώσει την πλήρη σειρά των Crossovers από το Q1 μέχρι το Q8! Το τελευταίο θα είναι η νέα, πεντάμετρη, «ναυαρχίδα» των SUV της γερμανικής εταιρείας.

Το Q8, που αναμένεται το 2017, είναι πιθανόν να υιοθετήσει διαφορετικές σχεδιαστικές αρχές, βασισμένες στο (εικονιζόμενο) πρωτότυπο Audi Crosslane Coupe, διότι ο νέος διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, Marc Lichte, θέλει να το διαφοροποιήσει από την αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Q7.

Με πιο σπορτίφ σχεδιαστική φιλοσοφία, συνεπώς, το νέο Audi Q8 θα αποτελέσει άμεσο εμπορικό αντίπαλο της BMW X6, της Mercedes-Benz MLC που θα βασιστεί στο πρόσφατο πρωτότυπο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, και του Range Rover Sport.

Οι επιλογές κάτω από το καπό για το Q8 θα κυμαίνονται μεταξύ των V6 και V8 βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και υβριδική εκδοχή και, τέλος, η έκδοση RS με τη χρήση του αναβαθμισμένου 4.0 λίτρων V8 κινητήρα με διπλό turbo.

Με τη χρήση αλουμινίου, τμημάτων από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και λεπτότερου αλλά ανθεκτικότερου χάλυβα, και βασισμένο στην νέα εκδοχή της πλατφόρμας MLB, το Audi Q8 στις βασικές του εκδόσεις αναμένεται να μην ξεπερνά το βάρος των 2 τόνων. Η τιμή του αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 60.000 Ευρώ, ενώ του Q8 RS κοντά στα 110.000 Ευρώ.