Audi RS Q8: To alter ego της… Urus!


Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στο σαλόνι της Φρανκφούρτης, το νέο Audi RS Q8 εντοπίστηκε να «κόβει» βόλτες σε δημόσιους δρόμους.

  • 21/8/2019

Η Audi ποτέ δεν έκρυψε την πεποίθησή της να δημιουργήσει μια κορυφαία από πλευράς απόδοσης έκδοση για τη ναυαρχίδα της, το Q8. Το πλήρωμα του χρόνου για την αποκάλυψή του έφθασε και το κορυφαίο SUV των Γερμανών θα παρουσιαστεί στο προσεχές σαλόνι της Φρανκφούρτης, αποτελώντας το αντίπαλον δέος για τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της Mercedes-Benz και της BMW.

Από την πρώτη ματιά στο αμάξωμα γίνεται σαφές πώς η Audi επιχειρεί να δώσει ένα δυναμικό τόνο που να προδιαθέτει για τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Αν και οι κόκκινες γραμμές στο πρωτότυπο που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός δεν μπορούν να κρύψουν τις λεπτομέρειες του αμαξώματος, προσφέροντας περισσότερο μια νοητική διασύνδεση με το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας (Audi Sport), διακρίνονται οι μεγάλοι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος και η διαφοροποιημένη μάσκα, πίσω ξεχωρίζουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ να σημειωθεί πώς στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα της Recaro και… roll bar.

Σε ότι αφορά την κινητήρια μονάδα τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα εάν και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πώς θα τροφοδοτείται με τον twin-turbo 4.0-λίτρων V8 που χρησιμοποιεί η Porsche Cayenne, όσο και η ομόσταυλη Lamborghini Urus. Δεν αποκλείεται να συνδυαστεί και μια ήπια υβριδική μονάδα. H απόδοση του RS Q8 αναμένεται περί στους 600-650 ίππους.

Δεδομένο θεωρείται το σύστημα Quattro, όπως και η ύπαρξη ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης ανάρτησης…