Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes A-Class!


Η καινούργια A-Class θα δώσει το παρόν στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά η Mercedes έδωσε ήδη στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του εσωτερικού της.

  • 23/11/2017

Πιο συγκεκριμένα του ταμπλό της, που δεν έχει καμία σχέση με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα και βέβαια με αυτό της τρέχουσας γενιάς, καθώς ακολουθεί τα πρότυπα των Ε και S-Class σε ότι αφορά τον πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment.

Έτσι και εδώ οι δύο οθόνες βρίσκονται η μια δίπλα από την άλλη και δημιουργούν ένα ενιαίο, εντυπωσιακό σύνολο. Το στάνταρ μέγεθος κάθε οθόνης είναι 7”, ενώ στις πιο πλούσιες εκδοχές η μια από τις δύο φτάνει τις 10,25”. Το καινοτόμο στοιχείο είναι πως οι οθόνες δεν καλύπτονται. Είναι δηλαδή ελεύθερες, κάτι που δημιουργεί μια σαφώς πιο σύγχρονη και νεανική εικόνα. Παράλληλα το ταμπλό είναι πιο μικρό σε ό,τι αφορά το βάθος του και πιο καμπύλο για χάρη της ευρυχωρίας και τη πιο καλής ορατότητας.

Γενικά πάντως οι χώροι της νέας A-Class θα είναι πιο άνετοι, κάτι που ισχύει και για το πορτμπαγκάζ που θα είναι κατά 29 lt μεγαλύτερο -φτάνει τα 370 lt- και θα έχει μεγαλύτερο κατά 20 cm άνοιγμα. Στην άνεση θα συντελούν και τα καινούργια καθίσματα που θα είναι διαθέσιμα σε 3 παραλλαγές -στάνταρ, σπορ και κομφόρ.

Η γκάμα των κινητήρων diesel θα έχει βάση το γνωστό σύνολο των 1.500 cc που θα κινεί την Α 180 d, ενώ οι μεγαλύτεροι θα είναι οι καινούργιοι των 2.000 cc που κινούν ήδη την E-Class. Οι κινητήρες βενζίνης θα ξεκινούν με τον τετρακύλινδρο των 1.400 cc (της Renault) που θα αποδίδει 136 PS στην A 180 που θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο και 160 PS στην Α 200, οι πωλήσεις της οποίας θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Το φθινόπωρο θα εμφανιστεί και η A 220e, η plug-in hybrid εκδοχή που θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 70 χιλιόμετρα και θα ακολουθήσει η Α 160 με 115 PS από 1.400 cc. Oι γρήγορες εκδόσεις θα είναι 2.000 cc και θα έχουν και παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Η αρχή θα γίνει με την AMG A35 των 299 PS και θα ακολουθήσει η κορυφαία AMG A45 4MATIC με 408 PS.