Αυτό είναι το Brabham BT62 με τους 710 PS


Μετά από αρκετά teasers η νεοσύστατη βρετανική Brabham με τη μεγάλη ιστορία στη Formula 1 παρουσίασε επίσημα το πολυαναμενόμενο BT62.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/5/2018

Το νέο supercar της Brabham προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Λογικά λοιπόν έχει αγωνιστική εμφάνιση με ζάντες 18 in με κεντρικό κλείδωμα, με κεντρικά τοποθετημένες εξατμίσεις και μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα μπροστά και πίσω. Τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζουν περισσότερα από 1.200 kg κάθετης δύναμης, τιμή αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το ίδιο και το πλαίσιο, με αποτέλεσμα το βάρος του κενό να είναι κάτω από τα 1.000 kg. Πιο συγκεκριμένα είναι μόλις 972 kg, τα οποία τα κινεί ένας τοποθετημένος στο κέντρο V8 5.400 cc ο οποίος έχει εξελιχθεί από την ίδια την Brabham. Η απόδοσή του φτάνει τα 710 PS και τα 666 Nm, συνδυάζεται με ένα αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ  μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μπάκετ από ανθρακονήματα με βάση τις προδιαγραφές της FIA και ζάντες 6 σημείων, ενώ από ανθρακόνημα είναι και το προσθαφαιρούμενο τιμόνι. Τα πεντάλ είναι ρυθμιζόμενα ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει 12 διαφορετικές ενδείξεις.

Η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδα, οι αντιστρεπτικές είναι ρυθμιζόμενες, ρυθμιζόμενα είναι και τα αμορτισέρ της Ohlins, ενώ τα φρένα της Brembo είναι από ανθρακονήματα με εξαπίστονες δαγκάνες. Το Brabham BT62 θα κατασκευαστεί συνολικά σε 70 μονάδες, από τις οποίες οι 35 πρώτες έχουν εμφάνιση που παραπέμπει στις 35 νίκες της Brabham στη Φόρμουλα 1. Όσο για το κόστος αγοράς ανέρχεται σε 1.000.000 λίρες προ φόρων.