BMW 1 Series Sedan: Για την Κίνα


H νέα BMW Σειράς 1 Sedan παραμένει πιστή σχεδιαστικά στην πρωτότυπη Compact Sedan Concept, ενώ αποτελεί το μικρότερο 4θυρο μέλος της Βαυαρικής φίρμας.

  • 18/7/2016

Όντας εξελιγμένη σε συνεργασία με την κοινή επιχείρηση της BMW στην Κίνα την BMW Brilliance Automotive, η νέα BMW Σειράς 1 Sedan παραμένει πιστή σχεδιαστικά στην πρωτότυπη Compact Sedan Concept (που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες), ενώ αποτελεί το μικρότερο 4θυρο μέλος της Βαυαρικής φίρμας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΧΟΑΡΗΣ

Η BMW 1 Series Sedan του 2016 σχεδιαστηκε, εξελίχτηκε και κατασκευάστηκε στην Κίνα από την κοινή επιχείρηση που διαθέτει η γερμανική εταιρία με την Brilliance. Το αυτοκίνητο παραγωγής είναι πανομοιότυπο με το πρωτότυπο sedan, αλλά διαθέτει λίγο πιο «προσγειωμένο» εμπρός μέρος, μεγαλύτερους εξωτερικούς καθρέπτες και ζάντες αλουμινίου που ταιριάζουν πιο πολύ στην... καθημερινότητα ενός sedan παραγωγής.

Παρότι η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε είναι επίσημη, η BMW δεν έχει αποκαλύψει πολλά στοιχεία για την 1 Series Sedan. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι βασίζεται στην πλατφόρμα UKL1 που υπάρχει και στις 2 Series Active Tourer, Gran Tourer και στην τελευταία X1. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς ενώ προαιρετικά θα υπάρχει μάλλον και έκδοση xDrive (τετρακίνητη δηλαδή). Κάτω από ο καπό θα πρέπει να αναμένουμε τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και diesel που γνωρίζουμε και από τα δύο MPV της εταιρίας.

Καθότι πρόκειται για το πέμπτο μοντέλο της BMW που παράγεται στην Κίνα είναι λίγο δύσκολο να το δούμε να κυκλοφορεί σε άλλες αγορές εκτός από την τοπική. Παρότι θα το θεωρήσετε ίσως παράλογο κάτι τέτοιο, εμείς θα σας πούμε ότι υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους Βαυαρούς να ετοιμάζουν έναν αντίπαλο για την Mercedes-Benz CLA και το Audi A3 Sedan, ο οποίος όμως θα βασίζεται στην Σειρά 2 και θα ανήκει στην κατηγορία Gran Coupe (2 Series Gran Coupe), δηλαδή θα είναι πιο δυναμική εμφανισιακά και θα ανήκει στα 4θυρα coupe. Αν κάτι τέτοιο συμβεί σημαίνει ότι η ισχύς του συγκεκριμένου 4θυρου θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει και η εκρηκτική M2!