BMW 220d Coupe με νέο 2λιτρο κινητήρα και χωρίς τέλη!


Ο νέος 4κυλινδρος diesel αποδίδει 190 hp και συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία.

  • 20/9/2014

Το σπορ δίθυρο μοντέλο της  BMW (Σειρά 2 Coupe) ανεβάζει και πάλι τον πήχη στον τομέα της απόδοσης.

Με το νέο τετρακύλινδρο diesel και το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, η BMW 220d Coupe εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της επιτυγχάνοντας τη διαδικασία του 0 - 100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g.

Ο δίλιτρος diesel είναι μέλος της νέας οικογένειας κινητήρων του BMW Group. Βασίζεται στην τελευταία έκδοση της τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, ενώ αποδίδει μέγιστη ισχύ 140 kW/190 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Στη BMW 220d Coupe συνδυάζεται επίσης με κιβώτια νέας φιλοσοφίας:

- Mε το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το σπορ δίθυρο πετυχαίνει μέση κατανάλωση 4,4 – 4,1 lit/100 km και εκπομπές CO2 115 - 107 grams / km.

- Με το 8-τάχυτο Steptronic, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,1 – 3,8 lit/100 km και 99 g/km εκπομπή CO2, όπερ και σημαίνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της κατανάλωσης μέχρι 0,4 lit/100 km και των εκπομπών CO2 μέχρι 12 g/km.

Νέος τετρακύλινδρος diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo

Η τελευταία γενιά τετρακύλινδρων diesel BMW πέρα από τη βελτιστοποιημένη απόδοση προσφέρει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία BMW EfficientDynamics.

Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, ο κινητήρας της BMW 220d Coupe είναι ισχυρότερος κατά 5 kW με μέγιστη ροπή +20 Nm. Επιπλέον, το βάρος του έχει μειωθεί κατά δύο κιλά περίπου. Πρόοδος έχει επιτευχθεί και στον τομέα της ακουστικής άνεσης και τη λειτουργία επανεκκίνησης μέσω Auto Start Stop.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του νέου τετρακύλινδρου diesel είναι ο αλουμινένιος στροφαλοθάλαμος που περιλαμβάνει κουζινέτα θερμικής έδρασης για μείωση των συντελεστών εσωτερικών τριβών, ενσωματωμένους αντικραδασμικούς άξονες, βελτιωμένη θερμοδυναμική, αντλία λαδιού ελεγχόμενη μέσω χαρτογράφησης και υπερτροφοδότη βελτιστοποιημένης απόδοσης με μεταβλητή γεωμετρία εισαγωγής. Ομοίως βελτιστοποιημένο σύστημα Άμεσου Ψεκασμού καυσίμου Common Rail χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά μπεκ  που εγγυώνται μία εξαιρετικά ακριβή αναλογία καυσίμου χάρη στη μέγιστη πίεση ψεκασμού των 2000 bar.

Νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο & πιο εξελιγμένο 8-τάχυτο Steptronic

Η νέα γενιά του τετρακύλινδρου της BMW 220d Coupe συμπίπτει με το λανσάρισμα ενός νέου μηχανικού 6-τάχυτου κιβωτίου και του εξελιγμένου, προαιρετικού 8-τάχυτου Steptronic, αμφοτέρων πλήρως προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα.

Το νέο μηχανικό κιβώτιο της BMW 220d Coupe προσφέρει έλεγχο ισχύος σε όλο το εύρος στροφών, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά δυναμικής επιτάχυνσης καθώς και την άνεση στις αλλαγές σχέσεων.  Κατά τη διαδικασία αλλαγών και με τη βοήθεια του αισθητήρα του επιλογέα σχέσεων, οι στροφές του κινητήρα και του πρωτεύοντα άξονα συγχρονίζονται με αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία του συμπλέκτη.

Η τελευταία έκδοση του 8-τάχυτου Steptronic προσφέρει ακόμα ευρύτερη κλιμάκωση, βελτιστοποιημένη εσωτερική απόδοση, καλύτερο έλεγχο μετάδοσης  και νέο αποσβεστήρα κραδασμών. Αυτό μεταφράζεται σε βελτιωμένη ακουστική και οδηγική άνεση, ταχύτερες αλλαγές αλλά και μειωμένη κατανάλωση.

Σε συνδυασμό και με τις δύο εκδόσεις κιβωτίων, η αυξημένη ισχύς και ροπή του νέου diesel απογειώνει τις επιδόσεις και την επιτάχυνση της BMW 220d Coupe. Η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι βελτιωμένη κατά 0,1 δευτ. στα 7,1 δευτ. (μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο) και 7,0 δευτ. (8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic) αντίστοιχα.