BMW Σειρά 5 Touring: Μεγαλύτερη και αγριότερη!


Παγκόσμια πρώτη για την Touring εκδοχή της νέας Σειράς 5, που προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

  • 7/3/2017

Η BMW έκανε στο Palexpo της Γενεύης την παγκόσμια αποκάλυψη της Σειράς 5 Touring, που έχει ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και διευρυμένο χώρο επιβατών και αποσκευών χωρίς να απεμπολεί τον σχεδιαστικό δυναμισμό που συνοδεύει ακόμα και τις πιο οικογενειακές εκδοχές της «προπέλας του Μονάχου».

Ο χώρος αποσκευών της νέας BMW Σειράς 5 Touring έχει χωρητικότητα 570 λίτρων, δηλαδή δέκα λίτρων πλέον του προκατόχου της, με τα πίσω καθίσματα σε φυσιολογική όρθια θέση. Με την πτώση των καθισμάτων ο χώρος φτάνει τα 1.700 (αύξηση κατά 30) λίτρα, ενώ αυξημένο είναι τώρα και το επιτρεπόμενο ωφέλιμο φορτίο. Ακόμη, μπουκάλια 1 λίτρου χωράνε στις θήκες των θυρών, ενώ οι ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα μεγαλύτερα.

Η διαιρούμενη 40:20:40 / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος κατεβαίνει πιέζοντας ένα μπουτόν στο χώρο αποσκευών. Ρύθμιση της γωνίας κλίσης της πλάτης διατίθεται προαιρετικά. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και το διαχωριστικό δίχτυ είναι αποθηκευμένα σε ξεχωριστές θήκες σε υποδοχές κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, ενώ ένα ανεξάρτητα ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ και αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας αποτελούν επίσης τμήμα του βασικού εξοπλισμού. Το Comfort Access (προαιρετικό) περιλαμβάνει hands-free άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω πόρτας.

Όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις της νέας BMW Σειράς 5 Touring, τον Ιούνιο του 2017, θα υπάρχουν τέσσερις κινητήρες τελευταίας γενιάς του BMW Group. Δύο από αυτούς θα συνδυάζονται με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive από την αρχή. Στην πορεία, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις που θα συνδυαστούν με συμβατική πίσω κίνηση ή τετρακίνηση. 

Η απόδοση, η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και η μείωση βάρους κατά 100 kg (κατά μέσο όρο) συγκριτικά με τα αντίστοιχα απερχόμενα μοντέλα σημαίνουν ότι η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων έχουν μειωθεί μέχρι 11%, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αερανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση ύψους πίσω, ενώ τα συστήματα Dynamic Damper Control, Adaptive Drive με ενεργό έλεγχο κλίσεων αμαξώματος, Integral Active Steering -που τώρα διατίθεται σε συνδυασμό με xDrive- και η ανάρτηση M Sport παραγγέλνονται προαιρετικά.

Η φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου λειτουργιών περιλαμβάνει τώρα οθόνη αφής και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών BMW, ενώ νέα συστήματα υποστήριξης όπως Steering & lane control assistant (υποβοήθηση διεύθυνσης και υποστήριξη ελέγχου λωρίδας κυκλοφορίας) επιταχύνουν τις εξελίξεις στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το Remote Control Parking διατίθεται επίσης για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring, ενώ μία ακόμα σημαντική υπηρεσία στον τομέα της ευφυούς συνδεσιμότητας βοηθά στην ανεύρεση χώρων στάθμευσης στο δρόμο - On-Street Parking Information.