BMW X4 2014: Έτοιμη η μικρή X6 (videos)


Η νέα BMW X4 ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της μεγαλύτερης X6 και αποτελεί ένα SUV με διαθέσεις... coupe!

  • 7/3/2014

Η νέα BMW X4 ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της μεγαλύτερης X6 και αποτελεί ένα SUV με διαθέσεις... coupe!

Πριν από μερικά χρόνια αν κάποιος σας έλεγε ότι η BMW θα προσπαθούσε να κατακτήσει οποιαδήποτε κατηγορία οχήματος υπάρχει στο χάρτη της αυτοκίνησης και να δημιουργήσει ακόμα και δικές της, τότε είναι σίγουρο ότι θα τον περνούσατε για τρελό... Κι όμως! Οι Βαυαροί συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν με τις νέες τους δημιουργίες, καθώς ήδη περάσανε στο downsizing, τα turbo, bi-turbo και tri-turbo, τα λιγοστά κυβικά, τα 3κύλινδρα, τα MPV, τα compact SUV ή SAV, τα αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά ή και plug-in hybrid, τα «soft», τα «mild» και τα «hardcore», τα «green» και «blue» «hyper/supercars», ακόμα και σε αυτά με κίνηση στους εμπρός τροχούς... και ποιος ξέρει που θα φτάσουν!!!  

Άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το premium compact SUV με την αλά coupe οροφή («Sport Activity Coupe» ή SAV τα λένε εκεί στο Μόναχο), και τον «κωδικό» X4. Είναι μικρότερη από την X6 και αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι τουλάχιστον με την πρωτότυπη που είχαμε δει τον προηγούμενο Απρίλιο, την X4 Concept δηλαδή, οι διαφορές είναι ελάχιστες στο μοντέλο παραγωγής. Βασισμένο στην πλατφόρμα της X3 (της 3άρας γενικά δηλαδή γιατί έχουμε αρχίσει και χάνουμε λίγο την μπάλα των διαφορετικών εκδόσεων του ίδιου... θέματος) μπορεί να πει κανείς ότι είναι ίσως λίγο πιο εντυπωσιακή από το πιο συμβατικό off-roader της BMW. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ένα μέρος της πρακτικότητας πάει... περίπατο για να «γουρλώσουν» λίγο περισσότερο τα μάτια των περαστικών.







Στο εσωτερικό, κατά τα άλλα, και από πλευράς μηχανικών συνόλων δηλαδή, μην ψάχνετε και πολλές διαφορές σε σχέση με την X3 γιατί μπορεί να... κάψετε και κανένα «πηνίο»... Το ταμπλό είναι πανομοιότυπο με αυτό της X3 και στην X4 σύμφωνα με τους ανθρώπους της BMW κάθεσαι 20 mm χαμηλότερα ενώ και τα δύο εξωτερικά καθίσματα πίσω είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε ο μεσαίος επιβάτης να νιώθει όσο πιο... άβολα μπορεί (για να μην πούμε ότι είναι σχεδόν ανεπιθύμητος...).

Στην Ευρώπη η βασική στους κινητήρες βενζίνης xDrive20i «φοράει» τον δίλιτρο turbo με τους 184 PS, η xDrive28i διαθέτει επίσης δίλιτρο turbo με 245 PS και η xDrive35i τον 6κυλινδρο TwinPower των 306 PS. Υπάρχουν και τρεις diesel φυσικά. Στην  xDrive20d με 190 PS και δύο λίτρα, ενώ ο 6κύλινδρος των 3 λίτρων βρίσκεται κάτω από το καπό της xDrive30d (258 PS) και xDrive35d (313 PS).

Για την M X4 ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά σύντομα θα δούμε σίγουρα κάποιες εκδόσεις «M Performance». Η X4 θα κάνει το ντεμπούτο της τον επόμενο μήνα στο New York Auto Show.