Carice MK1: Open-top ηλεκτρικό με ρετρό look!


Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με ρετρό στυλ που παραπέμπει σε Porsche της δεκαετίας του '50.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 9/7/2014

Η ολλανδική εταιρία σχεδίασε και κατασκεύασε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με ρετρό στυλ που παραπέμπει σε Porsche της δεκαετίας του '50.

Θυμίζει κάτι από... Porsche 356 Super Speedster του 1955 ή αν θέλετε κάτι από τη μεγάλη λατρεία του James Dean, αλλά κάτω από το... περιτύλιγμα κρύβεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα με μηδενικούς ρύπους. Αν λοιπόν τα σχετικά εκκεντρικά ή άκρως φουτουριστικά σχήματα που υπάρχουν στα EV οχήματα αποτελούν αιτία για να μην αγοράσετε ένα... καταπράσινο όχημα, πλέον η λύση για εσάς ακούει στο όνομα Carice MK1!

Ο Ολλανδός κατασκευαστής με το όνομα Carice Cars λοιπόν έχει το ιδανικό εισιτήριο για εσάς στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ανοιχτό fun car, το οποίο είναι σίγουρο ότι απαιτεί ομπρέλα σε περίπτωση βροχής... Από την άλλη, θα λέγαμε ότι το ρετροσπορτίφ σχήμα του παραπέμπει σε Porsche της δεκαετίας του '50, κάτι που το κάνει αρκετά... funky, ενώ είναι και αρκετά προσιτό με βάση το γεγονός ότι μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Κάθε Mk1 είναι «hand made», ενώ το ρετρό look που παραπέμπει σε Porsche 356 συνεχίζεται και στο εσωτερικό. Από το τιμόνι μέχρι τα όργανα, όλα παραπέμπουν στο παρελθόν και τίποτα δεν δίνει την εντύπωση ότι μιλάμε για ένα ηλεκτρικό όχημα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι δεν μιλάμε για ένα όχημα επιδόσεων καθώς ο ηλεκτροκινητήρας στην ισχυρότερή του μορφή αποδίδει 54 ίππους. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας θα υπάρχουν και εκδόσεις με 20 ή ακόμα και με 5 ίππους. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο κέντρο του αμαξώματος και κατά μήκος, ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις με κινητήρα ο οποίος όμως θα χρησιμοποιείται μόνο ως «range extender» και όχι για να δίνει κίνηση στους τροχούς.

Η ολλανδική εταιρία έχει ήδη δέκα παραγγελίας για το περίεργο αυτό ρετροσπορτίφ ηλεκτρικό όχημα, ενώ η τιμή του έχει οριστεί στα 26.300 ευρώ.