Chevrolet Corvette Convertible: Κάτω από τα φώτα της Νέας Υόρκης!


Αποκάλυψη της ανοικτής έκδοσης ενός αμερικανικού συμβόλου.

  • 14/4/2014

Η Chevrolet αποκάλυψε ότι η νέα Corvette Z06 Convertible είναι η πιο εντυπωσιακή από τις τρεις πρεμιέρες που θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη (16/4). Σχετικά με τις άλλες δύο, πρόκειται για το ανανεωμένο Cruze και ένα νέο μικρό - πιθανώς το νέο Spark.

Η ανοικτή έκδοση της νέας Corvette διαθέτει το ίδιο θηριώδες μηχανικό σύνολο με την Stingray Coupe, δηλαδή τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 6.2 λίτρων που αποδίδει 625 ίππους και 861 Nm ροπής.

Όπως θα συμβεί και με τη Stingray, η νέα Convertible θα διατίθεται είτε με το μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων είτε με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (που συνοδεύεται φυσικά με μοχλοδιακόπτες πίσω από το τιμόνι), το οποίο η GM φέρνει στην παραγωγή ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το νέο αυτόματο κιβώτιο είναι 5% πιο αποδοτικό και στα ανεβάσματα ταχυτήτων χρειάζεται 8 εκατοστά δευτερολέπτου λιγότερο χρόνο σε σχέση με το διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche 911!

Η Corvette Convertible, όπως υποστηρίζει η Chevrolet, έχει παρεμφερές βάρος με την κλειστή Stingray Coupe καθότι δεν χρειάστηκε παρεμβάσεις ενίσχυσης της στρεπτικής ακαμψίας που, όπως γνωρίζουμε, χάνεται με την αφαίρεση την οροφής.

Η GM υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι το -κατασκευασμένο από αλουμίνιο- πλαίσιό της είναι 20% πιο στιβαρό σε σχέση με την προηγούμενη κλειστή έκδοση (C6) της Corvette!

Πέραν αυτού, η Convertible -όπως και η Coupe- προσφέρεται με την επιλογή τριών διαφορετικών αεροδυναμικών εκδοχών του αμαξώματος. Πέραν της βασικής εκδοχής, διατίθεται η ενδιάμεση με εκτενή χρήση ανθρακονημάτινων πτερυγίων (που προσφέρει τέσσερις φορές ισχυρότερη αρνητική άντωση) και η πιο ακραία εκδοχή που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει την αεροδυναμική με βάση τις προτιμήσεις του.