Citroen C3 2016: Ιδού το νέο supermini


Μετά από ένα επίσημο teaser, πλέον ήρθαν στην δημοσιότητα και οι πρώτες εικόνες από το νέο Citroen C3.

  • 27/7/2016

Μετά από ένα επίσημο teaser, πλέον ήρθαν στην δημοσιότητα και οι πρώτες εικόνες από το νέο Citroen C3. 

Στις 29 Ιουνίου έχει οριστεί η επίσημη παρουσίασή του και με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, το νέο Citroen C3 θυμίζει έντονα ένα C4 Cactus σε μικρογραφία. Βεβαίως, ήταν αναμενόμενο ότι πολλά από τα σχεδιαστικά του στοιχεία θα τα «δανειζόταν» από τα μεγαλύτερα αδερφάκια του. Ιδιαίτερα όμως με το C4 Cactus οι ομοιότητες είναι εμφανέστατες, τόσο στο νέο «πρόσωπο» του supermini όσο και στα περιβόητα πλέον «airbumps» στα πλαϊνά του αμαξώματος.

Στο πίσω μέρος οι ομοιότητες με το πιο πολυτελές DS3 είναι ευδιάκριτες και ιδίως στα φωτιστικά σώματα σε αυτό το σημείο. Με τις κολόνες να είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα και την οροφή σε διαφορετικό από αυτό του αμαξώματος, δίνεται η εντύπωση ότι η τελευταία είναι «αιωρούμενη», ενώ το εμπρός μέρος δείχνει πολύ πιο δυναμικό σε σχέση με το παρελθόν. Η διχρωμία στο αμάξωμα θα έχει πολλούς συνδυασμούς σύμφωνα με την γαλλική εταιρία, καθώς θα υπάρχουν 9 χρωματισμοί διαθέσιμοι για το αμάξωμα και τρεις για την οροφή. 

Στην λίστα του εξοπλισμού μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η πανοραμική οροφή και η τεχνολογία «ConnectedCam». Μία HD κάμερα μπορεί να καταγράψει αυτόματα φωτογραφίες και video μέχρι είκοσι δευτερόλεπτα με τον ευρυγώνιο φακό να μπορεί να καταγράψει σε ένα πεδίο 120 μοιρών. Σε περίπτωση ατυχήματος λοιπόν (μακριά από εμάς...) ενεργοποιείται αυτόματα και καταγράφει το συμβάν. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνεται και «lane departure» και «blind spot warning». 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 300 λίτρα, ενώ το μήκος του νέου supermini είναι στα 3,99 m., με το πλάτος στα 1,75 m. και το ύψος στα 1,47 m. 

Κάτω από το καπό αναμένεται να υπάρχουν 3 μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου (BlueHDi).