Citroen C5 Hybrid 225 HP: Με ηλεκτρική αυτονομία 55 km και κατανάλωση μόλις 1,4 lt!


Η Γαλλική φίρμα εισέρχεται με αξιώσεις στην ηλεκτρική εποχή, ενσωματώνοντας υβριδική τεχνολογία με κορυφαία αποτελέσματα ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: CITROEN
  • 27/2/2020

Βρεθήκαμε στην πόλη του Φωτός, όπου η Citroen παρουσίασε την plug-in Hybrid έκδοση του κορυφαίου SUV της, δίνοντας το έναυσμα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της.

Μέσα στο 2020 έξι «βασικά» μοντέλα της γκάμας της, θα είναι διαθέσιμα με υβριδικά συστήματα, μια κίνηση από την πλευρά της ιστορικής Γαλλικής φίρμας που απαντά στην αυξανόμενη ζήτηση για χαμηλών ρύπων αυτοκίνητα.

Με το νέο C5 Aircross SUV Hybrid, οι Γάλλοι, δίνουν το δικό τους στίγμα, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο αυτοκίνητο που είναι σε θέση να προσφέρει πολύ χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, επαρκή αυτονομία -για τα δεδομένα της υβριδικής κατηγορίας-, τη στιγμή που οι επιδόσεις, δεν περνούν σε δεύτερη προτεραιότητα.

Το γνωστό μας C5 Aircross, χάρη στον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα των 80 kW (110 hp), που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον θερμικό κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με το οποίο ο όμιλος PSA εφοδιάζει την ηλεκτρική του γκάμα (e-EAT8),  μπορεί να προσφέρει πλήρη ηλεκτροκίνηση 55 χιλιομέτρων.

Αυτονομία που κρίνεται επαρκής για την καθημερινή αστική μετακίνηση και εννοείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο ηλεκτροκινητήρας που παράγει την εντυπωσιακή ροπή των 320 Nm, παίρνει ενέργεια από μπαταρία υψηλής τάσης (200 V), τεχνολογίας ιόντων-λιθίου 13,2kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε λιγότερο από 2 ώρες από Wall Box 32A και τον προαιρετικό φορτιστή 7,4 kW.

Επίσης σε 4 ώρες με το Green’up της Legrand 14A με τον standard φορτιστή 3.7kW ή σε 7 ώρες σε οικιακό δίκτυο 8A με φορτιστή 3.7kW. Σημειώνεται πώς το νέο C5 Aircross SUV Hybrid, μπορεί να κινείται ηλεκτρικά σε ταχύτητες έως 135 Km/h!

Συνδυαστική ισχύς 225 hp και μέση κατανάλωση 1,4 lt

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου C5 Aircross SUV Hybrid συνδυάζεται με τον θερμικό κινητήρα PureTech 180 S&S (Euro 6), απόδοσης 180 hp (132kW). Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος φτάνει στους 225 hp (165 kW), με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιδόσεις και την αμεσότητα του συστήματος (η κίνηση είναι στους εμπρός τροχούς), την ώρα που η μέση τυποποιημένη κατανάλωση παραμένει πολύ χαμηλά.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP είναι στα 1,4 lt/100 km και η εκπομπή CO2 στα 32 gr/km, απόδοση που κατατάσσει το υβριδικό C5 Aircross στα πιο «πράσινα» SUV.

Να σημειωθεί, τέλος, πώς παρά την ύπαρξη μπαταριών, τίποτε δεν έχει αλλάξει από την παροιμιώδη πρακτικότητα, την άνεση και την ασφάλεια των συμβατικών εκδόσεων του C5 Aircross.

Παραμένει διαθέσιμη η δυνατότητα αναδίπλωσης των τριών συρόμενων πίσω ανεξάρτητων καθισμάτων, η ηλεκτροϋδραυλική ανάρτηση, τα προηγμένα συστήματα (20 τον αριθμό) υποβοήθησης του οδηγού, ενώ ανεπηρέαστος έχει είναι και ο χώρος των αποσκευών (460-600lt).

Το C5 Aircross SUV Hybrid, κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο Rennes-La Janais και η τιμή του για την τοπική αγορά ξεκινά από τα €39.950.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κόστος απόκτησης μέσω leasing, όπου για την γαλλική αγορά έχει οριστεί μηνιαίως από €309 με συμβόλαιο διάρκειας 48 μηνών - 40,000 km χωρίς υποχρέωση εξαγοράς.