Citroen C-XR: Ένα γαλλικό SUV στο Πεκίνο


Ένα συμπαγών διαστάσεων πρωτότυπο παντός εδάφους.

  • 22/4/2014

Η Citroen παρουσίασε στην Έκθεση Auto China 2014 του Πεκίνου το C-XR, ένα πρωτότυπο SUV που εξέλιξε σε συνεργασία με την κινεζική DongFeng και φιλοδοξεί σύντομα να βγάλει στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας - καθότι η κατηγορία των SUV άγγιξε τα 3 εκατομμύρια πωλήσεις στη χώρα το 2013!

Το πρωτότυπο C-XR έχει συμπαγείς διαστάσεις, με μήκος 4,26 μέτρα, αλλά παράλληλα και το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,65 μ.) της κατηγορίας και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Οι ζάντες 17 ιντσών και τα προστατευτικά του αμαξώματος εμπρός και πίσω τονίζουν τον παντός εδάφους χαρακτήρα του.

Οι - δίχως εξάρσεις- σχεδιαστικές επιλογές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χρωμιωμένη γρίλια που συνδέεται με τα φωτιστικά σώματα, λαμπτήρες LED ημέρας που διαμορφώνουν την εικαστική «υπογραφή» του ρύγχους και τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα πίσω μαζί με χρωμιωμένη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Κόκκινα αυτοκόλλητα και καλύμματα των καθρεπτών, στο μεταξύ, προσδίδουν λίγο περισσότερο χρώμα, και το εσωτερικό παίρνει φωτεινότητα από μια πανοραμική γυάλινη οροφή.

Ο κινητήρας που κινεί το πρωτότυπο C-XR είναι ο THP 160 βενζίνης με σύστημα Stop&Start. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, ενώ στον έλεγχο της συμπεριφοράς παρεμβαίνει η ηλεκτρονική τεχνολογία Grip Control δίχως να απαιτείται βαρύ σύστημα τετρακίνησης που θα αύξανε την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.