Citroen CXperience: Πρώτη επαφή με το νέο C5 (video)


Σύμφωνα με την γαλλική φίρμα, το CXperience μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πως η σύγχρονη σχεδιαστική της φιλοσοφία μπορεί να περάσει σε ένα μεγάλο saloon.

  • 30/9/2016

Όπως καταλαβαίνετε προφανέστατα ένα τέτοιο πρωτότυπο μας προϊδεάζει για το ποιες θα είναι οι σχεδιαστικές κατευθύνσεις ενός μελλοντικού Citroen C5.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Με το μήκος του να αγγίζει τα 4,85 m, το πλάτος τα 2 m και το ύψος τα 1,37 m, το νέο Citroen CXperience διαθέτει πολύ μικρούς προβόλους, ώστε το μεταξόνιο να είναι πολύ μεγάλο. Και όταν λέμε μεγάλο το λέμε στην κυριολεξία καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο αξόνων αγγίζει τα 3 m (γεγονός που δημιουργεί πολύ καλούς χώρους στην καμπίνα), ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό από σχεδιαστικής απόψεως με τις ζάντες 22 ιντσών να ξεχωρίζουν.

Η «καρδιά» του Citroen CXperience αποτελείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική ισχύς του συστήματος κυμαίνεται από τους 250 έως τους 300 ίππους με τον κινητήρα βενζίνης να αποδίδει 150 με 200 ίππους και τον ηλεκτρικό 80 kW (107 ίππους δηλαδή). Η Citroen υποστηρίζει ότι για 60 km το πρωτότυπο μπορεί να κινείται με μηδενικούς ρύπους ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι τοποθετημένο εγκάρσια μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτρικού κινητήρα. Το πρωτότυπο διαθέτει την πρωτοποριακή ανάρτηση «Citroen Advanced Comfort» που στην ουσία αντικαθιστά την υδροπνευματική ανάρτηση.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση που θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται σε μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας από το 2017 διαθέτει παραδοσιακά ελατήρια και αμορτισέρ με υδραυλικό έλεγχο. Η Citroen αντικαθιστά σε αυτήν τα κλασικά ελαστικά παρεμβύσματα ουσιαστικά με δευτερεύοντα αμορτισέρ που οι μηχανικοί αποκαλούν «προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια». Τι πετυχαίνουν με αυτόν τον τρόπο. Ουσιαστικά στα άκρα της διαδρομής της ανάρτησης γίνεται καλύτερος έλεγχος του αμαξώματος και έτσι στο μέσον της διαδρομής τους υπάρχουν πολύ πιο «μαλακές» ρυθμίσεις ώστε να απορροφούνται καλύτερα οι ανωμαλίες του οδοστρώματος και η ποιότητα κύλισης να μοιάζει με «μαγικό χαλί».

Σε... άλλη διάσταση!

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό του πρωτότυπου. Η πρόσβαση στην φουτουριστική καμπίνα είναι πολύ εύκολη με τις πίσω θύρες να ανοίγουν ανάποδα και την μεσαία κολόνα να απουσιάζει. Με μινιμαλιστική και hi-tech σχεδίαση με ξύλινες και κίτρινες δερμάτινες επενδύσεις από υλικά υψηλής ποιότητα, αυτό που εντυπωσιάζει εκτός των άλλων είναι η τεράστια οθόνη αφής 19 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να χωριστεί στην μέση, έτσι ώστε ο οδηγός και ο συνοδηγός να βλέπουν διαφορετικά πράγματα.

Οι πίσω επιβάτες έχουν πρόσβαση σε tablet ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν τα καθίσματά τους, τον κλιματισμό και να χρησιμοποιήσουν το σύστημα infotainment. Οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες που στέλνουν την εικόνα σε μικρές οθόνες στα πάνελ των θυρών και σε συνδυασμό με τις κάμερες εμπρός και πίσω ο οδηγός έχει μία πανοραμική 360 μοιρών άποψη για το τι περιβάλει το αυτοκίνητο.