Citroen DS3 Cabrio Racing: Με αγωνιστικό DNA!


Συλλεκτική σπορ έκδοση μόλις 100 αντιτύπων και 207 ίππων.

  • 18/3/2014

Μετά το DS3 Racing, η Citroen Racing μεταφέρει την εμπειρία της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και στην ανοικτή έκδοση του αυτοκινήτου δημιουργώντας μια συλλεκτική έκδοση του Citroen DS3 Cabrio Racing, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Η τροποποίηση δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό και μηχανική: ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.6 λίτρου έχει 30% περισσότερη ισχύ και 15% περισσότερη ροπή από τον βασικό THR 155, αποδίδοντας 207 ίππους - όπως συμβαίνει και με το DS3 Racing, άλλωστε.

Η αύξηση της απόδοσης επετεύχθη χάρη στη νέα χαρτογράφηση της ECU και στην τροποποίηση τόσο του συστήματος Turbo (με την προσθήκη αγωνιστικών εξαρτημάτων) όσο και του συστήματος εξάτμισης. Ως αποτέλεσμα, για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το DS3 Cabrio Racing χρειάζεται 6,5 δευτ., ενώ αγγίζει τελική ταχύτητα 235 χλμ./ώρα.

Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, η ειδική αυτή έκδοση έχει αγωνιστική ανάρτηση, μεγαλύτερα κατά 30 χιλιοστά μετατρόχια, χαμηλότερο κατά 15 χιλ. ύψος από το έδαφος, τροποποιημένη χαρτογράφηση της υποβοήθησης διεύθυνσης και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, με τετραπίστονες δαγκάνες στα εμπρός δισκόφρενα. Τέλος, ο έλεγχος της συμπεριφοράς γίνεται με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Ευστάθειας S.ESC, που προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης.

Στην εμφάνιση, τώρα. Το αμάξωμα και το εσωτερικό έχουν αρκετές επιφάνειες με εμφάνιση ανθρακονημάτων, ευδιάκριτες κόκκινες λωρίδες στις πόρτες και στο ταμπλό, ειδικό γκρι χρώμα στο αμάξωμα και μαύρο στη μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και στις ειδικές ζάντες 18 ιντσών. Οι τελευταίες έχουν κόκκινο κάλυμμα των μπουλονιών, και κρύβουν δαγκάνες βαμμένες επίσης σε κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό τα σπορ μπάκετ καθίσματα αγωνιστικού τύπου είναι επενδεδυμένα με Αλκαντάρα με κόκκινο χρώμα στις ραφές και στα ανοίγματα που υπάρχουν στα προσκέφαλα, ενώ μια μεταλλική πλάκα εμπρός από τον επιλογέα ταχυτήτων αναφέρει τον αριθμό του συγκεκριμένου αντιτύπου του DS3 Cabrio Racing.

Επιπλέον, τέλος, ο εξοπλισμός διαθέτει φώτα ημέρας LED, αυτόματο ψηφιακό κλιματισμό και αισθητήρες παρκαρίσματος. Ένα από τα εκατό αντίτυπα του συλλεκτικού Citroen DS3 Cabrio Racing -στη Βρετανία, τουλάχιστον- θα κοστίζει λίγο περισσότερο από 35.000 Ευρώ.