Citroen DS3 Cabrio Racing: Υψηλή αισθητική και αγωνιστικά γονίδια (video)


Πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed για το νέο πρωτότυπο της γαλλικής φίρμας.

  • 11/7/2013

Η Citroen επέλεξε το Goodwood Festival of Speed, για να παρουσιάσει το πρωτότυπο DS3 Cabrio Racing. Το νέο πρωτότυπο συνδυάζει την υψηλή αισθητική και το δυναμισμό της σειράς DS, με τα αγωνιστικά γονίδια της ομάδας που έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Στο θρυλικό Goodwood Festival of Speed (12-14 Ιουλίου) η Citroen θα παρουσιάσει στο κοινό το πρωτότυπο DS3 Cabrio Racing. Βασιζόμενοι στη φιλοσοφία πάνω στην οποία δημιουργήθηκε το DS3 Racing, οι μηχανικοί του αγωνιστικού τμήματος της Citroen, είχαν την ευχέρεια να εργαστούν πάνω σε μία εξίσου ικανή πλατφόρμα.

Με μόλις 25 κιλά επιπλέον βάρος, σε σχέση με το κλειστό DS3, το DS3 Cabrio διαθέτει ιδανική αρχιτεκτονική για ένα σπορ μοντέλο με δυναμικά χαρακτηριστικά και άμεση ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού, όπως άλλωστε περιγράφει και ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Loeb στη δοκιμή που πραγματοποίησε πρόσφατα με το DS3 Cabrio στις Γαλλικές Άλπεις.

Το πρωτότυπο DS3 Cabrio Racing ξεχωρίζει αμέσως χάρη στο ματ γκρι χρώμα του αμαξώματος, τους 19 ιντσών τροχούς, την υφασμάτινη μαύρη οροφή και βεβαίως τα αισθητικά στοιχεία από ανθρακονήματα. Την κίνηση του πρωτοτύπου εξασφαλίζει ο γνωστός, από την κλειστή έκδοση, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων που αποδίδει 202 ίππους.

Αντίστοιχη είναι και η αισθητική του εσωτερικού, με τα bucket καθίσματα να είναι υπενδεδυμένα με τρία υλικά (δέρμα Napa, δέρμα με ανάγλυφο το λογότυπο DS και Alcantara), προσφέροντας την άψογη στήριξη ενός αγωνιστικού καθίσματος με την υψηλή αισθητική της σειράς DS.

Το νέο πρωτότυπο της Citroen, που θα δώσει το παρόν και στο 65ο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, αποτελεί ακόμα μια έκφραση του δυναμισμού, αλλά και των πολλαπλών δυνατοτήτων προσωποποίησης που δίνουν τα μοντέλα της σειράς DS, όντας ένα ανοικτό DS3 με χαρακτήρα και εμφάνιση από την Citroen Racing.