Citroen DS5 LS R Concept: Luxury 300 ίππων! (video)


Ένα πρωτότυπο sedan με 300 ίππους και την ονομασία DS 5LS R θα παρουσιάσει η Citroen στην Κίνα.

  • 4/4/2014

Στην έκθεση της Κίνας η Citroën θα «ξεδιπλώσει» τις... άγριες διαθέσεις του πρωτότυπου DS 5LS sedan με ένα νέο concept στην πιο «hot» μορφή του και τον κωδικό «R». Να υπενθυμίσουμε ότι το DS 5LS sedan έχει... βλέψεις μόνο για την αγορά της Κίνας και ότι το  DS 5LS R θα κάνει το ντεμπούτο του στο Beijing Auto Show του 2014.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης 1,6 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους για την περίσταση και 400 Nm μέγιστης ροπής. Το πρωτότυπο 5LS R βρίσκεται 15 mm πιο κοντά στο έδαφος από το μοντέλο παραγωγής που κυκλοφορεί στην Κίνα, διαθέτει πιο μεγάλο εμπρός μετατρόχιο και σειραϊκό κιβώτιο με χρονοδιακόπτες πίσω από το τιμόνι για τις αλλαγές των σχέσεων.

Το σασί, τα φρένα και η ανάρτηση σύμφωνα με τη Citroen έχουν δεχτεί εκτεταμένες μετατροπές ή όπως ακριβώς το εκφράζει η γαλλική εταιρεία «high-precision development». Μεγάλο μέρος των νέων τμημάτων στο R είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για τον περιορισμό του συνολικού βάρους. Δυστυχώς η Citroen δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επιδόσεις για το συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Οι πιο... άγριες διαθέσεις του DS 5LS R τονίζονται κυρίως από το επιθετικό bodykit και τα αεροδυναμικά βοηθήματα περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ και το logo «R» ξεδιαλύνει τις όποιες αμφιβολίες. Εκτός από την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και οι ζάντες 20 ιντσών συμπληρώνουν την εικόνα του πιο «hot» DS 5LS sedan.

Στο εσωτερικό του DS 5LS R η πολυτέλεια δίνει βροντερό «παρών» με το δέρμα υψηλής ποιότητας και το Alcantara να ντύνει μέχρι και το ταμπλό του αυτοκινήτου. Στα όργανα, την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και το τιμόνι υπάρχουν επενδύσεις σε «Carmine Red» που δένουν με το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος, ενώ σε αρκετά σημεία υπάρχουν και επενδύσεις από πραγματικά ανθρακονήματα που δίνουν μια πιο σπορτίβ νότα..