Διακριτική ανανέωση για την BMW Σειρά 2 Active Tourer


Η γερμανική εταιρία δίνει ένα boost στο πληθωρικό MPV για να συνεχίσει σε μια άνευρη πλέον κατηγορία με τα crossover να κερδίζουν συνεχώς έδαφος και δημοτικότητα.

  • 10/1/2018

Η αλήθεια είναι πως η κατηγορία των MPV φθίνει συνεχώς μπροστά σε αυτή των μικρών και μεγάλων crossover-SUV που χωρούν πάνω-κάτω τα ίδια και προσφέρονται για απροβλημάτιστες βόλτες στην ύπαιθρο. Αν και δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει επόμενη γενιά (τουλάχιστον σε ότι αφορά στην Gran Tourer με τις μειωμένες πωλήσεις), η BMW προχώρησε σε μία τονωτική ένεση για την Σειρά 2 Active Tourer.

Οι αισθητικές επεμβάσεις συνάδουν στο πρότυπο ενός facelift (επανασχεδιασμένους προβολείς, προφυλακτήρες κ.α.), αλλά υπάρχουν και αλλαγές στα μηχανικά μέρη. Συγκεκριμένα οι κινητήρες έχουν ελαφρώς βελτιωμένη απόδοση (έως 5%) με μειωμένες μηχανικές τριβές, ενώ οι diesel εφοδιάζονται με καταλυτικό σύστημα για τα οξείδια του αζώτου (NOx) με AdBlue.

Αλλαγές υπάρχουν και στο σύστημα ψεκασμού για ελαφρώς καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερους ρύπους. H γκάμα των κινητήρων ξεκινά σε ισχύ από τα 110 PS και φτάνει στα 231 PS, δίχως να ξεχνάμε την plug-in υβριδική 225xe. Οι facelift εκδόσεις της Σειράς 2 Active Tourer θα είναι διαθέσιμες στις ευρωπαϊκές αγορές από την άνοιξη και με το νέο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ν.Μ.