DS 5 2015: Αντίο Citroen


Το νέο DS 5 σηματοδοτεί την εποχή που η DS θα είναι η αυτόνομη luxury εταιρία της Citroen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 16/2/2015

Μετά από μια απαραίτητη χρονική περίοδο ωρίμανσης η φίρμα DS συνεχίζει πλέον χωρίς την εμφάνιση του ονόματος Citroen με το λανσάρισμα της νέας DS 5. Σκέτο...

Η νέα DS 5 ξεχωρίζει αμέσως για το avant-garde styling της. Συνδυάζοντας τη δύναμη, το κορυφαίο φινίρισμα με σημασία στη λεπτομέρεια, η νέα DS βρίθει επίσης προηγμένων τεχνολογιών, ενσωματώνοντας έτσι όλα τα κύρια χαρακτηριστικά της τρέχουσας αλλά και μελλοντικής προϊοντικής ταυτότητας της DS.

Η ανανεωμένη ναυαρχίδα διαθέτει μια εντυπωσιακή μάσκα εμπρός και πάρα πολλές αλλαγές και βελτιώσεις που την καθιστούν ένα νέο μοντέλο.

Πέρα από τα νέα της προϊοντικά χαρακτηριστικά η DS 5 ξεχωρίζει με τη νέα της ανάγλυφη γρίλια με το μονόγραμμα DS στο κέντρο της, φωτιστικά Xenon και LED, ένα νέο σύστημα πολυμέσων και νέα γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης. Αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε ένα αντισυμβατικό αμάξωμα και ένα αναβαθμισμένο εσωτερικό με τη χαρακτηριστική διάταξη του ταμπλό σε σχήμα κόκπιτ αεροσκαφών με πιο σημαντικό στοιχείο το τύπου καλύπτρας μαχητικού εμπρός παρμπρίζ. Η κεντρική κονσόλα είναι επίσης εμπνευσμένη από τον κόσμο της αεροναυτικής με διακόπτες και διάταξη αυτών σε «απομίμηση» πινάκων ελέγχου ενός αεροσκάφους. Παράλληλα ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το επίπεδο και την ένταση του ατμοσφαιρικού φωτισμού εντός της καμπίνας.

«Πυρήνας» στον σταθμό εργασίας του οδηγού είναι η τεχνολογία διεπαφής Touchdrive, με την οποία ο οδηγός μπορεί πανεύκολα να έχει πρόσβαση σε όλες τις κύριες λειτουργίες του αυτοκινήτου από μια οθόνη αφής, μέσω της οποίας οι φυσικοί διακόπτες έχουν μειωθεί κατά δώδεκα. Επίσης είναι συμβατό με κινητά iOS και Android.

Σε επίπεδο ευκολιών και ασφάλειας, η νέα DS 5 διαθέτει όλη τη σύγχρονη παλέτα τεχνολογιών όπως blind spot monitoring system, lane departure warning, automatic high beam control, κατευθυντικούς προβολείς, hill-start assist, stability control, intelligent traction control, πίσω κάμερα και head-up display. Η νέα DS 5 εξοπλίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα κινητήρων του ομίλου  PSA (Peugeot-Citroen) με ισχύ από 120 μέχρι 210 ίππους και ροπή από 240 Nm μέχρι 400Nm ενώ θα είναι διαθέσιμη και η DS 5 Hybrid 4X4. Όλοι οι κινητήρες πληρούν το πρότυπο Euro 6 ενώ κινούνται με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια.