DS E-Tense Concept: Με DNA από Formula E


Πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο supercar απόδοσης 402 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
  • 1/3/2016

Ένα χρόνο μετά την γέννηση της ανεξάρτητης πλέον DS η πολυτελής γαλλική φίρμα παρουσίασε το DS E-Tense, ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο supercar απόδοσης 402 ίππων και μέγιστης ροπής 516 Nm με –όπως είναι προφανές- μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Με 4,72m μήκος και 1.29m ύψος η φιλοδοξία της DS με το DS E-Tense είναι να δημιουργήσει ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό GT αυτοκίνητο που να συγκεντρώνει state-of-the-art τεχνολογία και πρωτοποριακό σχεδιασμό.

Ως συμμετέχουσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E, η DS ξέρει πλέον από ηλεκτροκίνηση και έχει εξοπλίσει την τελευταία της δημιουργία του με ένα ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται κάτω από σασί του αυτοκινήτου, για χαμηλό κέντρο βάρους και ομοιόμορφη κατανομή της μάζας μεταξύ των αξόνων.

Προσθέστε τη μεικτή αυτονομία 310 χιλιομέτρων (ή 360 χιλιόμετρα αστικού κύκλου) και το DS E-TENSE παίρνει δικαιωματικά τη θέση του ανάμεσα στις τάξεις των GTs υψηλής απόδοσης.

Δύο ακόμα λεπτομέρειες που αξίζουν αναφοράς είναι η ενσωμάτωση χρονογράφου της BRM, στην κονσόλα ο οποίος μπορεί να φορεθεί από τον οδηγό όταν αυτός εξέρχεται του αυτοκινήτου, καθώς και η συνεργασία της DS με τη διάσημη εταιρία ήχου Focal για ενσωμάτωση στο DS E-Tense της κορυφαίας σειράς μεγαφώνων της γαλλικής φίρμας.