Έκδοση Vignale και για το Ford Kuga


Ήταν μόνο θέμα χρόνου για τη Ford να προχωρήσει στην έκδοση Vignale για το νέο Kuga.

  • 11/7/2016

Η Ford αποκάλυψε και το μοντέλο παραγωγής του νέου Kuga Vignale, έπειτα από το πρωτότυπο που είχαμε δει στην τελευταία Έκθεση της Γενεύης. Είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας Vignale έπειτα από τα Mondeo, S-Max και Edge.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Βαμμένο στο χρώμα «Milano Grigio», η πολυτελής έκδοση του Kuga διαθέτει μαύρο γυαλιστερό τελείωμα για τις εμπρός και πίσω «ποδιές», λεπτομέρειες χρωμίου περιμετρικά του αμαξώματος ενώ εντελώς νέα είναι η εξαγωνική μάσκα.

Το κυψελοειδές θέμα της μάσκας συνεχίζεται και στο εσωτερικό του SUV της Ford, με το υψηλής ποιότητα δέρμα «Windsor» να ντύνει τα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών αλλά και το ταμπλό με τις ραφές να διαθέτουν διαφορετικό χρώμα για αντίθεση. Σύμφωνα με τη Ford κάθε Kuga Vignale θα είναι «hand made» στα τελειώματά του από το εξειδικευμένο προσωπικό της στο Vignale Center στην Ισπανία, το οποίο θα ελέγχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι μηχανικοί της Ford περνάνε περισσότερες από δύο ώρες μόνο για να δώσουν το τελικό γυάλισμα στο χρώμα του αμαξώματος μία δουλειά που γίνεται με το χέρι, ενώ μετά ελέγχουν ακόμα και την τελευταία ραφή στο εσωτερικό για να δούνε αν κάτι δεν είναι ακριβώς στη θέση του.

 

Κινητήρες

Το Kuga Vignale θα διατίθεται με του εξής κινητήρες: 150 PS 1.5 EcoBoost που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, 182 PS 1.5 EcoBoost με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης AWD, 150 PS 2.0 TDCi (diesel φυσικά) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 180 PS 2.0 TDCi AWD που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματα και τα δύο 6 σχέσεων.

Η Ford έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό site για τα μοντέλα Vignale όπου οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν όλο τον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό και να χρησιμοποιήσουν τον «online» διαμορφωτή ώστε να δημιουργήσουν το προσωπικό τους όχημα. Οι πωλήσεις του νέου Ford Kuga Vignale θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016 και την ίδια περίπου χρονική στιγμή θα αρχίσει να διατίθεται και το νέο Ford Edge Vignale.