Επίσημα το Kia Niro EV


Η Kia παρουσίασε επίσημα το νέο πλήρως ηλεκτροκίνητο Niro στο Busan, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/6/2018

Μία πολύ σημαντική έλευση αναμένεται από τα τέλη του χρόνου στην ευρωπαϊκή αγορά διευρύνοντας τις επιλογές στα πιο προσιτά οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ουσιαστικά το Niro EV είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσιάζει η Kia και στις ευρωπαϊκές αγορές θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις. Μία με μπαταρία 39,2 kWh που θα προσφέρει αυτονομία στα 240 km και μία με μεγαλύτερο ενεργειακό φορτίο στις 64 kWh και με αυτονομία έως 380 km.

Πέρα από την στάνταρ φόρτιση σε οικιακό ρεύμα ή με ταχυφορτιστή, η Kia αναφέρει πως σε σούπερ ταχυφόρτιση 100 kW το 80% της μεγάλης μπαταρίας θα επαναφορτίζει σε λιγότερο από μία ώρα. Την κίνηση του Niro EV αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 150 kW (204 PS) με ροπή στα 395 Nm που προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις υπάρχουσες υβριδικές εκδόσεις με τους 145 PS. Έτσι, το 0-100 km/h δεν ξεπερνά τα 7,8 sec και είναι πολύ ταχύτερο από τα 10,5 sec που είχε η έκδοση PHEV για τα 0-96 km/h.

Σχεδιαστικά το Niro EV έχει μία προχωρημένη σχεδίαση και όλα τα χαρακτηριστικά ενός EV με βασικότερο όλων την κλειστή μάσκα μπροστά. Από πλευράς εξοπλισμού διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως και αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2. Περισσότερα για το Niro EV και για την τιμή πώλησης του θα γίνουν γνωστά το φθινόπωρο μιας και πιθανότατα θα υπάρξει πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο σαλόνι του Παρισιού.