Επίσημο: Αυτό είναι το νέο crossover Αudi A1 citycarver


Η AUDI ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ A1 SPORTBACK ΜΕ CROSSOVER ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2019

Και ο χορός των crossover και των ειδικών "υπερυψωμένων" εκδόσεων καλά κρατεί. Με την Audi να επεκτείνει την γκάμα της έως και το μικρότερό της μοντέλο, το Α1, παρουσιάζοντας το "citycarver", μία λίγο πιο off road εκδοχή του απλού Α1 Sportback.

Το κύριο χαρακτηριστικό όπως συμβαίνει συνήθως είναι η αυξημένο απόσταση από το έδαφος, η οποία είναι επιπλέον 40 χιλιοστά από το βασικό Α1 Sportback. Τα 35 από αυτά τα χιλιοστά προέρχονται από την διαφοροποίηση στην ανάρτηση ενώ τα υπόλοιπα 5 από τους μεγαλύτερους τροχούς των 16 ιντσών.

Εμφανισιακά τον τόνο τον δίνουν κάποιες off-road αναφορές και η συσχέτιση με τα μοντέλα της σειράς Q, με την οκταγωνική μάσκα Singleframe να θυμίζει τα μεγαλύτερα SUV της εταιρίας. Και εδώ θα βρούμε τις τυπικές για τέτοια μοντέλα αισθητικές νύξεις, όπως τα προστατευτικά στα φτερά, τα πλαϊνά μαρσπιέ, και τα βαμμένα σε μεταλλικό χρώμα τμήματα των προφυλακτήρων ώστε να θυμίζουν την προστατευτική ποδιά των κανονικών off road τετρακίνητων.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εμφανείς αλλαγές στην σχεδίαση παρά μικρές αλλαγές στον διάκοσμο και στα χρώματα. Το τυπικό και πολύ προσεγμένο σαλόνι του A1 υφίσταται και εδώ με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας της εταιρίας, ενώ υπάρχει στάνταρ ψηφιακός πίνακας 10,25 ιντσών, εξελιγμένο σύστημα infotainment, και πολλά ακόμα μεταξύ των οποίων και ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα της B&O απόδοσης 560 Watt. 

Όπως είναι φυσικό, δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις στην γκάμα των κινητήρων που θα είναι οι ίδιοι με το A1 Sportback, με τους TFSI των 1.000 και 1.500 κ.εκ. με ιπποδυνάμεις από 95 έως και 200 ίππους. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο φθινόπωρο στην χώρα μας, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν καθοριστεί αλλά σίγουρα θα είναι ελαφρά ανεβασμένες σε σχέση με το A1 Sportback.