Επίσημο: Η BMW M850i xDrive θα έχει 530 PS (video)


O νέος V8 κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με την μετάδοση να περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος xDrive.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/4/2018

H BMW έδωσε περισσότερα στοιχεία για την «αναγεννημένη» Σειρά 8 καθώς και φωτογραφίες από τις δοκιμές που πραγματοποιούνται με αρκετό καμουφλάζ στην Ουαλία. Οι πληροφορίες αφορούν στην έκδοση M850i η οποία θα τοποθετείται κάτω από την M8. Η τελευταία θα αποδίδει τουλάχιστον 600 PS όταν η M850i θα αποτελεί μία πιο «ήπια» εναλλακτική με τον ίδιο V8 των 4,4 lt με τα διπλά turbo.

Στην M850i η ισχύς είναι στα 530 PS και η ροπή στα 750 Nm από τις μόλις 1.800 rpm. Η BMW αναφέρει πως το μοτέρ δεν είναι το ίδιο με τον V8 που γνωρίζουμε έως τώρα αλλά έχει εξελιχθεί εκ νέου με πολλές αναβαθμίσεις. Στο τελικό στάδιο των δοκιμών οι ειδικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στην ανάρτηση (που θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους), ενώ θα υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Η νέα BMW 8 θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που θα συνδυάζει την άνεση ενός grand tourer, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η BMW. Εκτός απροόπτου η νέα Σειρά 8 θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο στο σαλόνι του Παρισιού με την παραγωγή του μοντέλου να ξεκινά τέλη του χρόνου.