Επίθεση από την Κορέα στην BMW Σειρά 5 και το Audi A6


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ HYUNDAI, GENESIS, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ-ΜΕΣΑΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΕ ΤΟ G80. ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΤΟ NüRBURGRING. ΤΟ G80 ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΑ AUDI A6 ΚΑΙ BMW ΣΕΙΡΑ 5.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/11/2018

Στο μπροστινό μέρος του G80, η μεγάλη γρίλια του ψυγείου εμφανίζεται, όπως ήδη φάνηκε στο concept car Genesis Essentia. Ωστόσο, η γρίλια δεν είναι τοποθετημένη τόσο χαμηλά και πλαισιώνεται από στενά και χωρισμένα στα δύο φωτιστικά σώματα. Κάτω από αυτά, βρίσκεται μια ποδιά με μεγάλα ανοίγματα ψύξης αέρα. Το ευμέγεθες καπό οδηγεί το βλέμμα στις μπροστινές κολώνες, οι οποίες περιβάλλουν το χαμηλό παρμπρίζ.

Το Genesis G80 θα έχει και υβριδική έκδοση με V8 κινητήρα

Στο πλάι εντύπωση προκαλούν οι κλειστού τύπου χειρολαβές στις πόρτες. Ωστόσο, τα βλέμματα αποσπούν σαφώς τα δυναμικά πίσω φτερά, τα οποία συνοδεύουν μια μακριά ουρά. Εδώ ξυπνούν μνήμες από τα Audi A7 Sportback και Mercedes CLS. Ενώ ο μπροστινός πρόβολος φαίνεται να είναι αρκετά μικρός, το πίσω άκρο παρουσιάζεται με ένα μακρύ τελείωμα και στενά πίσω φωτιστικά σώματα. Γενικά, το Genesis G80 δείχνει αρκετά δυναμικό χάρη στο ελαφρώς προς τα πίσω τοποθετημένο θάλαμο επιβατών του.

Μιλώντας για δυναμισμό: Προς το παρόν, το Genesis G80 εφοδιάζεται με ένα V6 βενζινοκινητήρα 3,8 lt., 311 PS, ή ένα V8 5,0 lt., 420 PS. Επίσης, στο G80 Sport έχει τοποθετηθεί ένας V6 twin-turbo κινητήρας 3,3 lt., 365 PS. Ο οκτακύλινδρος κινητήρας χρησιμοποιείται στη νέα γενιά του αυτοκινήτου με υβριδικές... συνιστώσες. Ο twin-turbo V6 είναι με τα 365 PS του γνωστός από το... συγγενές του KIA Stinger. Πάντως, για την Ευρώπη θα ήταν πιθανός ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης των 255 PS. Στο πρόγραμμα θα βρίσκεται πιθανότατα και μία diesel έκδοση, με τον κινητήρα των 200 PS.

Έχουν σχεδιαστεί επίσης ένα SUV και ένα coupe

Για το εσωτερικό, οι πελάτες μπορούν να περιμένουν μια μεγάλη αναβάθμιση. Ο οδηγός, λοιπόν, κοιτάζει ένα μεγάλο ψηφιακό cockpit, ενώ ο συνοδηγός σε μια εξίσου μεγάλη οθόνη infotainment. Για αυτό η Genesis είναι πιθανό να διαθέτει τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Προς το τέλος του 2019, το G80 θα κυκλοφορήσει στην αναθεωρημένη έκδοση. Εκτός από το sedan G80, η Genesis ποντάρει πολλά στο μεγάλο SUV GV80, το οποίο οι Κορεάτες είχαν παρουσιάσει ως πρωτότυπο το 2017 στο Auto Show της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, προγραμματίζεται ένα Coupe.