Έρχεται... Allroad έκδοση για την E-Class


Η Mercedes-Benz ετοιμάζει μια πιο «περιπετειώδη» έκδοση για το πολυτελές της μοντέλο, με στέησον αμάξωμα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

  • 10/6/2016

Αν η στέησον-βάγκον έκδοση για το «εφυέστερο» πολυτελές οικογενειακό αυτοκίνητο της μεσαίας οικογενειακή κατηγορίας, της E-Class δηλαδή, ήταν νομοτελειακή, η εξέλιξη μιας πιο «περιπετειώδους» εκδόσεως με χαρακτηριστικά crossover είναι έκπληξη.

Προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, έχει ως ξεκάθαρο στόχο να αποτελέσει αντίπαλο δέος σε αυτοκίνητα όπως το Α6 Allroad!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δήλωση του επικεφαλής μηχανικού εξέλιξης της απλής E-Class Estate κατά την παρουσίασή της: «Η Mercedes-Benz χρειάζεται να προσεγγίσει τα Estate στα SUV». 

Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αναφορικά με τις αισθητικές διαφοροποιήσεις του αυτοκινήτου σε σχέση με τις απλές εκδόσεις ή την απόσταση από το έδαφος, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα διαθέτει μια πιο δυναμική εμφάνιση με προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ στυλιστικές επεμβάσεις αναμένονται και στο εσωτερικό.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, είναι προφανές ότι θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα γκάμα με «βασικό» τον εξαιρετικό δίλιτρο ντήζελ των 190 ίππων στην έκδοση E 220d, ενώ για τους πιο απαιτητικούς η έκδοση Ε 350d, είναι εκείνη που ταιριάζει…

Η γκάμα των κινητήρων θα συνδυάζεται με το ολοκαίνουργιο αυτοματοποιημένο κιβώτιο των 9 σχέσεων, όπως και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες…