Έρχεται το νέο Ford Focus με κινητήρα 1.0 EcoBoost! (video)


Κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2014. Στην Ελλάδα δεν θα έχει υποχρέωση καταβολής τέλους κυκλοφορίας.

  • 4/9/2013

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του Focus 1.0 EcoBoost, το οποίο είναι το πρώτο βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ.

Το Focus 1.0 EcoBoost θα προσφέρει εξαιρετική κατανάλωση 4,3 λίτρ./100 χλμ. Εφοδιασμένο με μία ειδικά ρυθμισμένη έκδοση 100 PS του βραβευμένου κινητήρα της Ford, το νέο Focus 1.0 EcoBoost θα υιοθετεί επίσης Ford ECOnetic Technology με ελαστικά πολύ χαμηλής αντίστασης κύλισης, μοναδική αεροδυναμική κάτω από το αμάξωμα και ανανεωμένες σχέσεις κιβωτίου. Έτσι το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο οικογενειακό όχημα της εταιρίας όταν κυκλοφορήσει στην αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Ακόμα και πριν από δύο χρόνια, λίγοι άνθρωποι θα πίστευαν ότι ένα μεσαίο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο θα μπορούσε να σπάσει το φράγμα των 100 γραμ./χλμ. εκπομπών CO2» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president Product Development, Ford Ευρώπης. «Ο 1.0 EcoBoost συνηθίζει να ανατρέπει τις προσδοκίες του κόσμου από έναν βενζινοκινητήρα».

Χάρη στον 1.0 EcoBoost της Ford – Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς 2013 και 2012 – το νέο μοντέλο είναι ισχυρότερο από την πρώτη γενιά Ford Focus με κινητήρα 1.6-λίτρων, πριν από μία δεκαετία περίπου και με 47% χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Φορολογικά πλεονεκτήματα

Λόγω των μειωμένων ρύπων του, το νέο Focus 1.0 EcoBoost θα εξαιρείται από το Φόρο Κατανάλωσης Οχημάτων που ισχύει στη Μ. Βρετανία., ενώ οι Γάλλοι αγοραστές θα ωφελούνται από μία έκπτωση 200 Ευρώ στο φόρο ταξινόμησης καινούργιου αυτοκινήτου και στην Ελλάδα η έκδοση των 100PS δεν θα επιβαρύνεται με τέλος κυκλοφορίας.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Saarlouis της Γερμανίας και θα είναι το τρίτο Focus με 1.0 EcoBoost, πέρα από τη στάνταρ έκδοση 100 PS που προσφέρει 109 γραμ./χλμ. εκπομπών CO2 και την έκδοση 125 PS με 114 γραμ./χλμ. αντίστοιχα.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost που λανσαρίστηκε στα Fiesta, B-MAX, C-MAX και το επταθέσιο Grand C-MAX πέρσι θα επεκταθεί στα επαγγελματικά οχήματα EcoSport SUV, Transit Connect και Transit Courier, στις επιβατικές εκδόσεις Tourneo Connect και Tourneo Courier και αργότερα στο νέο Mondeo.

Ο χιλιάρης EcoBoost της Ford χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας, βελτιωμένο σύστημα ψύξης και άμεσο ψεκασμό καυσίμου πετυχαίνοντας εκπληκτικά επίπεδα επιδόσεων από 3 κυλίνδρους. Το νέο Focus 1.0 EcoBoost 99 γραμ./χλμ. θα χρησιμοποιεί επίσης μία σειρά αποδοτικών χαρακτηριστικών της Ford ECOnetic Technology, συμπεριλαμβανομένων των Auto-Start-Stop, Smart Regenerative Charging, Active Grille Shutter και του Ford EcoMode που υποστηρίζει ένα πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον οδηγικό στυλ.

Η Ford πρόσφατα λανσάρισε το μηδενικών ρύπων Focus Electric, και παράλληλα προσφέρει το diesel Focus ECOnetic που καταναλώνει 3,4 λίτρ./100 χλμ. με 88 γραμ./χλμ. εκπομπών CO2.

«Με τα Focus 1.0 EcoBoost, Focus Electric και Focus ECOnetic, η Ford παρέχει στους πελάτες της μία απαράμιλλη γκάμα επιλογών αποδοτικών, οικογενειακών αυτοκινήτων» δήλωσε ο Sherif Marakby, vehicle line director, Ford Ευρώπης.

Η Ford θα ανακοινώσει τιμές για το Focus 1.0 EcoBoost με 99 γραμ./χλμ. CO2 πριν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές της επόμενης χρονιάς.