Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο Toyota RAV4 στο Παρίσι


Επίσημη παρουσία του νέου RAV4 στην Ευρώπη, με την υβριδική του έκδοση να αναμένεται να είναι και πάλι η πιο δημοφιλής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/10/2018

Η νέα γενιά του RAV4 πέρασε τον Ατλαντικό και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Το παρόν έδωσε και η υβριδική του έκδοση, που όπως και η συμβατική βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-K της Toyota. Μάλιστα είναι το πρώτο SUV που τη χρησιμοποιεί. Στα πλεονεκτήματα που επιφέρει η χρήση της είναι το πιο χαμηλό κέντρο βάρους, η αυξημένη κατά 57% ακαμψία και η ουσιαστικά ιδανική κατανομή (51:49) του βάρους στους δύο άξονες. Η πίσω ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια για χάρη της άνεσης αλλά και της ακριβέστερης οδικής συμπεριφοράς.

Το συμβατικό RAV4 είναι 2.000 cc βενζίνης και διατίθεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο. Στο υβριδικό το σύστημα πρόωσης αποτελείται από τον κινητήρα των 2.500 cc με τον κωδικό Dynamic Force και από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 222 PS, έναντι 198 PS του προκατόχου του.

Το υβριδικό σύστημα είναι τέταρτης γενιάς και έχει πλέον μπαταρία νικελίου- υδριδίου μετάλλου, που είναι πιο μικρή και πιο ελαφριά, ενώ εμφανίζει και μικρότερες απώλειες. Το κιβώτιο είναι αυτόματο CVT, βελτιωμένο όπως λέει η Toyota, ενώ η τετρακίνηση είναι «ηλεκτρική» με την κατανομή της ροπής στους δύο άξονες να μεταβάλλεται από το 100:0 μέχρι το 20:80.