Ferrari F60America: Σε δέκα αντίτυπα!


Το συλλεκτικό roadster των 2,5 εκ. δολαρίων!

  • 10/10/2014

Η Ferrari, για να γιορτάσει τα 60 χρόνια της στη Βόρεια Αμερική, κατασκεύασε την F60America σε μόλις 10 αντίτυπα - αναβιώνοντας μια πρακτική που είχε τις δεκαετίας του 1950 και '60: την κατασκευή εξειδικευμένων, κατόπιν παραγγελίας, αυτοκινήτων.

Αυτή η ήδη συλλεκτική Ferrari (καθώς και τα δέκα αντίτυπα είναι δεσμευμένα με την τιμή στο καθένα από αυτά να διαμορφώνεται στα 2,5 εκ. ευρώ!) συγκεντρώνει τις δύο κυρίαρχες επιθυμίες των Αμερικανών: κινητήρα V12 και ανοικτή οροφή.

Όλα αυτά θυμίζουν την θρυλική 275 GTS4 NART Spider του 1967, μια ανοικτή έκδοση της 275 GTB4, που είχε ζητήσει προσωπικά ο εισαγωγέας Luigi Chinetti από τον Enzo Ferrari για τους πελάτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο χρωματισμός της  F60America παραπέμπει στα κλασσικά αγωνιστικά χρώματα της Βορείου Αμερικής, ενώ υπάρχει ένα ειδικό επετειακό έμβλημα για τα 60 χρόνια της Ferrari στη Βόρεια Αμερική στους θόλους των τροχών και στο τούνελ του εσωτερικού.

Ο Ferrari V12 είναι φυσικά τοποθετημένος στο κέντρο και η F60America επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα. Στα προσκέφαλα των οδηγών υπάρχουν δύο προστατευτικά roll-hoops ντυμένα με δέρμα, με «ουρές» από ανθρακονήματα που επεκτείνονται προς τα πίσω ενισχύοντας τη γενικότερη εικόνα του αισθητικού δυναμισμού.

Η οροφή της F60America είναι υφασμάτινη και ο μηχανισμός της λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι και 120 χλμ./ώρα! Φυσικά, το εσωτερικό είναι ασύμμετρο και οδηγοκεντρικό, τα αγωνιστικά καθίσματα έχουν ανάγλυφες αμερικανικές σημαίες και η δερμάτινη επένδυση του οδηγού είναι κόκκινη, ενώ του συνοδηγού μαύρη - στο πρότυπο των παλιών αγωνιστικών Ferrari.